12 съдийски грешки ще струват милиони на Германския футболен съюз

...
12 съдийски грешки ще струват милиони на Германския футболен съюз
Коментари Харесай

Германският футболен съюз изгуби голям спонсор заради 12 съдийски грешки

12 съдийски неточности ще костват милиони на Германския футболен съюз (ГФС). Централата остава без един от спонсорите си след следващо погрешно присъждане в ущърб на " Вюрцбургер Кикерс ".

В борбата за оцеляване във Втора Бундеслига сред " Вюрцбургер Кикерс " и " Нюрнберг " (1:1) съдията Тобиас Райхел демонстрира единствено жълт картон за нарушаване на бранителя на гостите Лукас Мюл, който фаулира откъснал се самичък против вратаря неприятелски нападател.

За тази обстановка специалистите са безапелационни: по-червен картон не може и да има.

Поредното неверно присъждане преля чашата на търпението на спонсора на " Вюрцбургер " - " Flyeralarm ", а това ще има резултат и върху футболната федерация на Германия. Фирмата приключва контракта си с ГФС, който е със период до 2023 година и няма да беседва за възможното му продължение.

В изявление за притежателят на компанията Торстен Фишер разяснява: " Имаше до момента 11, а това е 12-и случай на съдийски решения, които ощетиха моя тим през сезона. Затова без страсти и напълно умерено ви споделям, че приключвам с това изявление в джука форма договорите си с ГФС. Загубих дефинитивно вярата и вярата в справедливото и равноправно отношение към всички клубове, както и смисъла за сериозните бизнес връзки в региона на футбола. "

След равенството с " Нюрнберг ", " Вюрцбургер Кикерс " е на последната позиция във втория ешалон, с огромни шансове да изпадне, защото е на 6 точки от 16-ото място на " Оснабрюк ", даващо право на плейоф за избавление.

Какво съставлява компанията " Flyeralarm ", чието име носи и стадионът на " Кикерс ".

Това е онлайн печатница, в която работят 2500 индивида. Оборотът за 2019 година е над 385 млн. евро. От 7 години компанията е спонсон на ГФС, като даже на година заплаща по 1,2 млн. евро за рекламни пана по време на мачовете на националния тим.
Източник: btvnovinite.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР