12% ръст на търсенето на вили под наемНад 30% от

...
12% ръст на търсенето на вили под наемНад 30% от
Коментари Харесай

Даваме до 200 лв. за коледни подаръци

12% растеж на търсенето на вили чартърен


Над 30% от българите ще отделят сред 100 и 200 лева за коледни дарове на околните си. Това демонстрира изследване, извършено онлайн измежду потребителите на OLX България. 80% от всички запитани ще зарадват единствено най-близките си хора за празника, или приблизително към пет индивида. С бюджет до 50 лева ще бъдат малко под 10% от българите, а над 300 лева ще отделят за коледни дарове 27% от всички интервюирани.

Две трeти от хората ще подарят фешън продукти за Коледа, а над 55% ще заложат на играчка или сувенир. Близо половината от интервюираните ще изберат козметика, до момента в който останалите категории, които попадат в листата на желаните дарове, са спортни артикули и аксесоари, пътувания и прекарвания. 65% от участниците в изследването ще комбинират онлайн извършване на покупки с вървене по магазините.

Според данните на компанията максимален растеж на търсенето около Коледа има в категория “Играчки ”, където запитванията скачат с близо 50%. С 18% повече се търсят мобилните телефони в OLX през декември, а с 16% нарастват и разглежданията на обявите в категория “Мода ”. И предлагането се повишава в съответните категории надлежно с 22,17% и 12%.

Според OLX България най-търсените основни думи през ноември 2018 година са “мобилен телефон ”, “PlayStation ”, “тротинетка ”, “Пес патрул ” и “колело ”. Други търсения за сезона включват основните думи “телевизор ”, “климатик ”, “домашно кино ”, “пералня ” и “ски ”.

Според платформата най-търсени измежду обявите за почивки са вилите на село и къщите за посетители, като се отбелязва 12% растеж в категорията преди празниците. Най-голямо търсене на къщи за посетители има в региона на Велико Търново. Близките до София дестинации Сапарева баня, Белчин и Боровец са най-търсени за СПА. Средната цена на пакетите за отмора в дните към Коледа и Нова Година е 622 лева, демонстрира още изследването.
Източник: trud.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР