12-ото издание на обичания фестивал на малките театрални форми София

...
12-ото издание на обичания фестивал на малките театрални форми София
Коментари Харесай

5 спектакъла на Камен Донев откриват София моно

12-ото издание на обичания фестивал на дребните театрални форми " София моно " стартира в понеделник, 11 юли, на нормалното място - паркът на Военната академия в София. Ударен старт на събитието ще даде първата по рода си Седмица на Камен Донев, която ще показа, в пет следващи вечери, пет спектакъла на известния артист и режисьор.

Освен познатите " Възгледите на един преподавател за националното творчество ", " За националната култура " и " За силата на словото ", към този момент играни на откритата сцена, тя включва още софийската премиера на " Уют " (познат и от своята кино версия) и " Мартин, Данчо и майка им " - моноспектакъл на актрисата Албена Колева по текст на Камен Донев. Те ще могат да се гледат от 11 до 15 юли.

Премиерен за сцената на " София моно " ще бъде и моноспектакълът на Народния спектакъл - " Плач на ангели " с присъединяване на Христо Мутафчиев, който ще се играе в две следващи вечери - 19 и 20 юли. Димитър Живков ще показа на сцената в парка с изключение на дългогодишния си шлагер " Живак " (31 юли) и чисто новата режисура " 4 дами без 4G " (25 юли), осъществена с трупата на казанлъшкия трагичен спектакъл под неговата постановка.

" Театър 199 " ще се включи в събитието със спектакъла " Хаос " на режисьора Марий Росен и с присъединяване на Йоана Буковска, Елена Атанасова и Радина Думянин. Нашумелият артист Алексей Кожухаров ще взе участие за пръв път на фестивала с цели две постановки - " Юзър " и " Липсващите 5 ", а " Пощенска кутия за детски приказки " ще притегли най-малките.

Фестивалът продължава до 31 юли, а билети се продават в системата на Ticketportal.bg (link is external)и техните сътрудници (Билетна каса - НДК, зала " Арена Армеец ”, книжарници Booktrading, Office1superstore, OMV). Цената им е от 15 до 50 лева В дните на представленията пред входа на Военна академия ще бъде отворена и мобилна каса, която ще работи от 19 до 21 ч. - несъмнено, в случай че има останали билети за вечерта.
Източник: 18min.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР