12-кратният шампион от “Големия шлем” Новак Джокович не можа да

...
12-кратният шампион от “Големия шлем” Новак Джокович не можа да
Коментари Харесай

Тийм изхвърли Джокович от Монте Карло, чака Надал

12-кратният първенец от “Големия шлем” Новак Джокович не можа да прескочи осминафиналите на тенис шампионата от сериите “Мастърс” в Монте Карло, откакто бе спрян от едно от най-големите страшилища на тази настилка - Доминик Тийм. Сърбинът поведе със 7:6(2), само че след това австриецът завоюва пет следващи гейма за 6:2, а в третия сет се наложи с 6:3, осъществявайки два пробива, в това число в последния девети гейм.

We saw some vintage @DjokerNole today at #MCRolexMasters

Good to have you back in the fray! pic.twitter.com/VGJnO715el
— Tennis TV (@TennisTV) 19 април 2018 година
Джокович сподели проблясъци на корта и има учредения за оптимизъм след представянето си в Монте Карло, изключително в съпоставяне със слабата му продукция в Маями. Загубата от Тийм е изцяло естествена, в случай че международният номер 7 е единственият човек, който победи Краля на клея Рафаел Надал на червени кортове предишния сезон. На четвъртфиналите Тийм ще чака точно Матадора, а спечелилият от този зрелищен гросмайсторски конфликт ще играе с Григор Димитров или Давид Гофен в спор за място на финала.

Signing off with a novella like...@ThiemDomi #RolexMCMasters pic.twitter.com/jFIcxDQqZr
— Tennis TV (@TennisTV) 19 април 2018 година
Джокович приключи дуела с по-висок % на вкаран първи сервис - 64 против 54, само че пък Тийм печелеше повече от разиграните точки на първо свое подаване - 75% против 64%. От ретур австриецът също бе по-ефективен (36% извоювани точки на първи и 48% на втори по отношение на 25% и 36% за Ноле), като направи и три пъти по-малко непредизвикани неточности от Джокович.

Dream Thiem. @ThiemDomi survives a gripping encounter with Novak Djokovic to reach his first #RolexMCMasters quarterfinal.

6-7(2) 6-2 6-3 pic.twitter.com/NVurS02hlM
— Tennis TV (@TennisTV) 19 април 2018 година
През януари тази година на показателен шампионат в Австралия сърбинът разгорми Тийм, който обаче изпитваше огромни физически проблеми, поради вирус. Австриецът и в този момент е в развой на завръщане на корта след изтърпяна травма, която го извади от сметките в Маями. Това е втора победа в кариерата на Тийм над Джокович от седем публични мача посред им, като другата бе предходната година на “Ролан Гарос”. Снимка: ©Getty Images
Източник: sportal.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР