12-ият международен медицински конгрес на Югоизточно европейския медицински форум събира

...
12-ият международен медицински конгрес на Югоизточно европейския медицински форум събира
Коментари Харесай

Над 60 лектори от Европа и САЩ на 12-ия Международния медицински конгрес на ЮЕМФ в Солун

12-ият интернационален медицински конгрес на Югоизточно европейския медицински конгрес събира на едно място млади учени и одобрени имена в медицината. България е основател за основаването на форума, като отпред на българската делегация е ръководителят на ЮЕМФ проф. доктор Андрей Кехайов.

Сред водещите специалисти, които показват проучванията си в разнообразни области на опазването на здравето са проф. Весна Кесич от Университетския клиничен център на Сърбия, проф. Горан Димитров, ръководител на Македонското лекарско сдружение и ръководителят на академията на науките в Словения - проф. Павел Поредош, Съединени американски щати, Грузия, Латвия, Босна и Херцеговина и други

Традиционно участват ръководители и членове на Световната Медицинска Асоциация, Европейският Форум на Медицинските Асоциации, Постоянният Комитет на Европейските лекари и други. Сред гостите тази година са лекари и общественици от целия свят, видни представители на медицинските университетски среди, ръководители на лечебни заведения, здравни мениджъри и представители на Червения кръст.

Конгресът е оценен от Европейския акредитационен съвет за непрестанно здравно обучение с 16 заема, което е оптималната допустима оценки. Това го трансформира в неповторим университет, в границите на четири дни и е доказателство за високата му научна стойност, съобщи ръководителят на ЮЕМФ проф. доктор Андрей Кехайов.

Основни тематики на събитието тази година са имунология и ваксини, сърдечносъдови и онкологични болести, дерматология и психологично здраве. За първи път ще бъде подложен и въпросът за болката като признак и синдром, като ще бъдат прегледани още репродуктивното здраве и детското опазване на здравето.

Основен акцент в програмата е миграцията на лекари и здравни експерти. Според проф. Кехайов това е проблем, върху който институциите би трябвало незабавно да концентрират напъните си.

Модератор на форума е проф. доктор Мариана Мурджева - ректор на Медицински университет – Пловдив.
Източник: bnt.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР