119 дни след последния брифинг на Националния оперативен щаб централният

...
119 дни след последния брифинг на Националния оперативен щаб централният
Коментари Харесай

Проф. Христова съобщи най-хубавата новина за К-19: Има хора с имунитет, които...

119 дни след последния брифинг на Националния действен щаб централният канал за приемане на информация още веднъж е деен и още веднъж дава мотив за разбори.

Един от огромните проблеми, регистриран и през вчерашния ден от здравния министър, е увеличеният потенциал на болнични кревати, само че все по този начин ниският брой на лекуващи медицински експерти. Какви са вероятните решения и ограничения?

"Посланията станаха умерени, значимо е, че се дава действителната картина у нас. Имаме потенциал с защитни средства, само че има недостиг в фрагментите. Има и отмалялост, част от тях се разболяха. Тепърва ще се засилят респираторните инфекции и разпространяването на ковид ", сподели заместник-директорът на Националния център по заразни и паразитни заболявания проф. Ива Христова, представена от Bulgaria on air.

Тя счита, че в здравната система ще е мъчно, само че медиците ще устоят.

"Трябва да се регистрира умората на всички медицински фрагменти. И преди ковид бяхме на едно челно място по смъртност. Българинът е с доста хронични болести. COVID-19 е доста съществено заболяване, то дава и автоимунни нарушавания. Доказано е, че част от популацията има имунитет против COVID-19, без да е боледувало ", означи експертът.

Проф. Христова добави, че 80% от хората изкарват ковид безсимптомно и леко.

"Втората вълна неизбежно ще пристигна с настъпването на есента и зимата, в България това към този момент се забави. В момента се създават праговете и се наблюдават над 20 индикатора, с цел да се даде практическа тенденция на здравните управляващи по области ", изясни в ефира на Bulgaria ON AIR зам.-директорът на Националния център по заразни и паразитни заболявания.

Тя акцентира, че няма да се затваря цялата страна, а при всички случаи ще бъде районно, само че това за момента не е на дневен ред.

"Децата доста по-рядко са инфектирани. В детските градини има доста малко случаи при децата. Когато PCR пробата негативен резултат, той може да е подправено негативен. Когато даде позитивен - той доста мъчно може да е подправен. Няма хапче знамение, което внезапно да отстрани вируса. Препаратите, които са известни и работят, по-скоро в болнични условия се употребяват ", уточни проф. Ива Христова.

Според нея хората към този момент имат повече схващане и с използването на противоепидемичните ограничения против COVID-19 ще се понижи и заболеваемостта от остри респираторни вируси.
Източник: blitz.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР