114 здравни кабинета ще работят и през новата учебна година

...
114 здравни кабинета ще работят и през новата учебна година
Коментари Харесай

114 здравни кабинета работят в училища и детски градини във Варна

114 здравни кабинета ще работят и през новата образователна година в общинските учебни заведения и детски градини във Варна. В тях е подсигурено здравно обслужване от 38 лекари и 172 медицински сестри, оповестиха от дирекция " Здравеопазване “ към Община Варна. За първи път всички медицински лица от здравните кабинети ще вземат участие в стратегия за повишение на квалификацията. За задачата Община Варна финансира дейностите, като образованията ще се проведат от водещи експерти от Медицинския университет в града.

Друга стратегия е особено ориентирана към децата с диабет и редки болести, които посещават учебни заведения, градини и ясли. Тя се осъществя взаимно с Варненското сдружение по детска ендокринология. Лекари експерти образоват и подкрепят педагози, медицински личен състав и родители в ежедневната им грижа за децата с диабет и редки болести. Община Варна дава опция за диетично хранене на 4 режима за малчугани в детските градини със специфични хранителни потребности.

Продължават записванията и по здравните стратегии " " Аз съумявам " - за профилактика и рехабилитация на детско-юношеското наднормено тегло и обвързваните с него болести измежду децата, и " Добър изящен тип и комфорт посредством профилактика и лекуване на гръбначните изкривявания " - оздравителна стратегия за профилактика и рехабилитация на децата с гръбначни изкривявания и деформации на гръдния панер. Те се извършват от " Медицински център по рехабилитация и спортна медицина ". Други общински стратегии, в които се оказват грижи за здравето на варненските деца и възпитаници, са: " Контрол на миопия и ранно детско зрение ", " Хипотерапия на деца с увреждания и проблеми в развиването " и " Водна рехабилитация за деца с увреждания и проблеми в развиването ", показват още дирекция " Здравеопазване ".
Източник: varna24.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР