114 години по-късно всеки ще направи прочит на независимостта. Категорична

...
114 години по-късно всеки ще направи прочит на независимостта. Категорична
Коментари Харесай

Йотова: Независимостта принадлежи само на силната държава със силни институции

" 114 години по-късно всеки ще направи прочит на независимостта. Категорична съм – независимостта принадлежи единствено на мощната страна, със мощни институции и хора, които ги ръководят със своя професионализъм, познания и решителност, които могат да преведат хората и през най-тежките рецесии. " С тези думи вицепрезидентът Илияна Йотова се обърна към жителите и гостите на Велико Търново, събрали се на крепостта " Царевец " за честването на 114-годишнината от оповестяването на независимостта на България.  

 

" На 22 септември 1908 година бяха прекратени последните васалски зависимости от Османската империя. Много преди този решителен ден българските държавници и българският народ бяха скъсали с васалската душeвност и със самочувствието на свободни хора, на строители на модерна България защитаваха и утвърждаваха националния блян за свободна, обединена и самостоятелна България ", посочи вицепрезидентът.

 

" Днес се нуждаем от управници, които имат самочувствието на български държавници, неподвластни на актуален васалитет. Бъдещето е в просветените политици, за които най-съществен е ползата на България ", посочи вицепрезидентът. Тя напомни, че най-голямата мощ на нашите предшественици беше в загърбването на политическите пристрастености и разлики в името на една единствена цел – България. " Да забравим омразата и разделянето, които ни разяждат като отрова. Да не разрешаваме на персоналните пристрастия и спорове да изстискват националната ни сила ", прикани Илияна Йотова. Тя уточни, че най-важните задания пред българските управници е да няма страдащи от мраз и апетит възрастни хора, безработни родители, деца, които не могат да отидат на учебно заведение, тъй като нямат средства. " Нуждаем се от управници, които да отстояват достойното място на България в Европа. Повече от всеки път Европа се нуждае от мощен съюз на мощни страни и смели водачи, които да не се опасяват от сложни решения ", съобщи вицепрезидентът.

 

" Нека всички да помним, че независимостта е дело за българския народ и дело на българския народ. Заедно ще се оправим и в най-тежките рецесии! "... Неуморно ще работим за уреждането на хубавата ни земя! ”, както е записано в Манифеста за българската самостоятелност. В тази мощ имам вяра аз ", приключи приветствието си Илияна Йотова.
Източник: novinite.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР