1114 осъдени на затвор в България са се укрили и

...
1114 осъдени на затвор в България са се укрили и
Коментари Харесай

1114 осъдени на затвор са се укрили и са на свобода. Адвокат Марковски с идея как да се избегнат още случаи

1114 наказани на затвор в България са се укрили и са на независимост, оповестява " Нова телевизия ". По този мотив коментара си в утринния блок дадоха юрист Марин Марковски и бившия директор на ЦСБОП Тихомир Стойчев.

" Въпросът за осъществяването на присъдите е съдбоносен. Няма затвор, от който не може да се избяга. И от Алкатраз са бягали. Бягствата от пандиза в България обаче не са доста. По-честото е да не влезеш в пандиза ", разяснява Марковски. Според него би трябвало да се промени реда, при който би трябвало наказаните да влязат в пандиза.

" Два са разновидностите, те могат да бъдат решени законово ”, съобщи Марковски. По думите му единият вид е когато съдията прочете ефикасната присъда, наказаният да бъде арестуван още в залата.  " Тук има едно усложнение – на едната инстанция да е наказан, на втората – да получи условна присъда. Тогава се получава едно напрежение ”, разяснява Марковски.

Като решение на този проблем, съгласно Марковски, може да е късото време сред присъдите на другите инстанции.  " Тогава престоят в пандиза, в случай че е противозаконен при смяна на присъдата, е най-малък ”, разяснява Марковски.

Другият вид за справяне с казуса е електронната гривна, счита Марковски.

Що се отнася до всеобщия палач от Нови Искър Росен Ангелов,  бившият шеф на ЦСБОП Тихомир Стойчев разяснява, че би трябвало да се премине към законова уредба на оперативно-издирвателната активност.

„ Не стана доста ясно дали Росен Ангелов в действителност е бил от Чуждестранния район. Ако е бил, значи, той би трябвало да е бил контингент на ДАНС, следен и разработван от тях ”, съобщи Стойчев.

Според него в тази ситуация „ би трябвало да има осъдени хора, трябваше да летят длъжности, пагони ”.
Източник: petel.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР