1100 са вече болните с COVID-19 в област Сливен. Най-много

...
1100 са вече болните с COVID-19 в област Сливен. Най-много
Коментари Харесай

1100 болни с коронавирус в Сливен, рекорден брой заразени в Ловеч

1100 са към този момент болните с COVID-19 в област Сливен. Най-много те са в град Сливен – 764 души, оповестяват от Областния спешен щаб.

За последното денонощие са регистрирани 91 нови случая на ковид в региона. Заразени са жителите на 68 селища в региона, като втори град, след Сливен с най-вече болни е град Нова Загора – 102 случая. В 15 села има над 5 и повече болни, като най-вече са те в котленските села Пъдарево и Кипилово, и сливенското село Жельо челник.

От 50 случая дневно при започване на месеца, то през последните три дни статистиката регистрира по 91 болни. Спрямо началото на месеца двойно повече са приетите в болница - 254 души, съгласно данните на РЗИ. Три пъти повече са болните, които се лекуват под карантина, в домашни условия - 846. Трима пациенти с COVID-19 са умряли през последното денонощие.

Рекорден брой инфектирани с ковид от началото на пандемията за едно денонощие пък са регистрирани в област Ловеч. Новодиагностицираните за последните 24 часа са 74, измежду тях и 12 пациенти на Държавната психиатрична болница в село Карлуково. Заразените в психиатричната болница в Карлуково са 10 мъже и 2 дами. Те са от три отделения на лечебното заведение.
Източник: fakti.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР