110 живота бяха спасени в Пирогов в почивните и празнични

...
110 живота бяха спасени в Пирогов в почивните и празнични
Коментари Харесай

Пирогов спаси 110 живота през празнични дни

110 живота бяха избавени в ”Пирогов ” в почивните и празнични дни. Данните заключи изпълнителният шеф на болничното заведение Асен Балтов.
Беше извънредно натоварено, съобщи Балтов. От 23 декември до през днешния ден през Спешния център на здравното заведение са минали 3 150 пациенти.
420 са признати за лекуване.

Шест инфаркта и осем инсулта регистрира още Спешният център. 45 души са признати в токсикологията на болничното заведение. Пет деца сред 13-16 години са се натровили с алкохол.

И травматологията не е останала без пациенти поради заледяванията. Около 20-25% от пациентите на болничното заведение през годината са пациенти на травматологията. А за петте почивни дни 100 души са с контузии.

Самият началник на болничното заведение е работил в празничните дни и регистрира растеж на работата.

За пръв път " Пирогов " регистрира годината на плюс и без загуби. Доходите на лекарите се уввличават, удовлетворен е Балтов. Средно с 500 лв. са се нараснали възнагражденията на медицинския личен състав.

260 000 пациенти са минали през " Пирогов " тази година. Това е с 20 хиляди пациенти повече от предходната година.

Станахме по-търсени от пациентите, сподели шефът на лечебното заведение.

Увеличават се обаче здравно неосигурените пациенти на болничното заведение. 3 200 пациенти без осигуровки повече са минали през " Пирогов ". Средната стойност на един лекуван сходен пациент е към 1 000 лв..

8 600 деца са минал тази година през болничното заведение, което също е повече от 2017 година

Професор Балтов от удовлетворен от обновените кабинети в болничното заведение. За идната година той дава обещание доста нововъведения. " Пирогов " ще има незабавно педиатрично поделение.

Ще има и незабавно очно поделение. Започна ремонтът на клиниката по изгаряния, посочи още Асен Балтов. Тя ще има и ново съоръжение.

Ние пациенти не връщаме, посочи от своя страна шефът на незабавния център към болничното заведение.
Източник: frognews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР