11-ти декември е Световният ден на тангото. Смята се, че

...
11-ти декември е Световният ден на тангото. Смята се, че
Коментари Харесай

Днес отбелязваме Деня на тангото

11-ти декември е Световният ден на тангото. Смята се, че дататане е определена инцидентно, защото тя е рождената дата на две от най-известните персони в историята на най-чувствения и съблазнителен танц.

През 1890 година е роден артистът и композиторът Карлос Гардел, а през 1899-а цигуларят и композиторът Хулио Де Каро. Вероятно тъкмо поради значимостта на тази дата, през 1977 година 11-ти декември е разгласен за Национален ден на тангото в Аржентина, като последователно той придобива интернационална известност.

Тангото е зародило в средите на простолюдието в Буенос Айрес и Монтевидео през втората половина на XIX век. Тайната на тангото е в прегръдката, а познавачите настояват, ченай-добре е, то да се танцува с чужд.

За огнения танц, аржентинският балетист Хулио Бока твърди: „ Тангото е танц на пристрастеността. Танц на тъгата. Танц на нежната обич. Тангото не е просто общ брой от танцови фигури – то е дълга повест, разказваща за страданието и насладата, за раздялата и срещата, за пристрастеността и нежността. Тангото е положение на духа “.
Източник: darik.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР