11-те апелативни спецсъдии, начело с началника им Георги Ушев, погрешно

...
11-те апелативни спецсъдии, начело с началника им Георги Ушев, погрешно
Коментари Харесай

Проверяваните съдии за Иванчева погрешно адресирали писмо до ВСС

11-те апелативни спецсъдии, отпред с началника им Георги Ушев, неправилно са адресирали писмо до пленума на Висшия правосъден съвет (ВСС), който да изрази мнение дали инспекцията по администрирането на делата против подсъдимата кметица за рушвет Десислава Иванчева е преднамерено отношение на Лозан Панов към тях.

Това стана ясно през днешния ден на съвещанието на Висш съдебен съвет, в което вземат участие членовете на съдийската и прокурорската гилдия.

Панов взе първи думата и прочете от закона 20-те пълномощия на пленума на Висш съдебен съвет и откри, че няма опция прокурори да се произнасят по съдийски въпроси.

" Доколкото ми е известно апелативният профилиран съд е към момента съд ", уточни Панов и допусна, че сътрудниците му са се заблудили към кого да адресират писмото си. То е трябвало да бъде пратено единствено до съдийската гилдия на кадровия орган.

" Поставените въпроси от сътрудниците от апелативния профилиран съд не са от компетенциите на пленума на Висш съдебен съвет ", сподели основният прокурор Сотир Цацаров от името на прокурорската гилдия.

Съдийската гилдия ще разяснява писмото за инспекцията в апелативния спецсъд на идващото си съвещание на 11 декември.

Началото на съвещанието през днешния ден в 9,30 ч събра 20-ина деятели на самодейност " Правосъдие за всеки ", които на микрофон показаха поддръжката си за Лозан Панов и подсъдимите за рушвет Десислава Иванчева и заместничката й Биляна Петрова. /24chasa.bg
Източник: dnesplus.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР