11 отбора ще спорят за титлата в Националната баскетболна лига

...
11 отбора ще спорят за титлата в Националната баскетболна лига
Коментари Харесай

Петър Георгиев е избран за председател на НБЛ, 11 отбора ще спорят за титлата

11 тима ще спорят за купата в Националната баскетболна лига (НБЛ) през новия сезон, оповестиха от Българската федерация по баскетбол. Това реши на днешното си съвещание Общото заседание на лигата. Единодушно бе признато да се усили броят на тимовете в елитното състезание, като бе решено той да не надвишава 12 отбора.

Както е известно, тъкмо 11 клуба подадоха в период поръчки за присъединяване в шампионата през сезон 2022/2023, като с изключение на десетте отбора от предишния сезон, поръчка подаде и БК ЦСКА.

Така тази година почитателите на играта у нас ще могат да гледат в (НБЛ): Академик Пловдив, Балкан, Берое, Левски, Рилски състезател, Спартак Плевен, ЦСКА, Черно море Тича, Черноморец, Шумен и Ямбол.

Общото заседание на (НБЛ) одобри предлагането да отпадне правилото за изпадане в по-долна дивизия на последния в класирането. Първенството в Лигата и през новия сезон ще се организира в познатата скица – три стадия на разменено посещение през постоянния сезон и плейофи.

Двубоят за Суперкупата на България сред първенеца Балкан и носителя на Купата на България Рилски състезател ще се организира на 4 октомври.

Общото заседание избра за собствен ръководител президента на Рилски състезател инж. Петър Георгиев.

Намерете Българска национална телевизия в обществените мрежи:
Instagram:
Фейсбук:
LinkedIn:
TikTok:
Източник: bnt.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР