11 мъже се впуснаха в надпреварата за изваждането на Светия

...
11 мъже се впуснаха в надпреварата за изваждането на Светия
Коментари Харесай

11 русенци скочиха в Дунав за Богоявленския кръст

11 мъже се впуснаха в конкуренцията за изваждането на Светия кръст в Русе на Богоявление. Най-възрастният измежду тях бе на 53 години, а най-младите – три момчета на 18.

Кръстът бе изваден от 28-годишния Валентин Цветков, който взе участие в ритуала за трети път. Пожеланието му към русенци е да бъдат по-човечни един към различен и по-единни.

Кметът на Русе Пенчо Милков поздрави участниците и пожела на Валентин и фамилията му здраве и мощ през новата 2023 година.
По традиция Русенската Света Митрополия провежда литийно шествие за Богоявление, което стартира от Катедралния храм „ Света Троица “ и стигна до понтон №9. На място бе строена почетна рота от Русенския гарнизон, участваха XIII Ученически гвардейски отряд, както и учениците от Представителния Дунавски флотски отряд.

Н.В.Пр. Русенският митрополит Наум извърши празничен водосвет и поръси бойните флагове, войската и всички присъстващи за здраве и благоденствие.

В церемонията се включи и Общинският духов оркестър, а измежду гостите на събитието бяха посланикът на България в Румъния Радко Влайков, регионалният шеф Анатоли Станев и други публични лица.

 

Последвайте Епицентър.БГ към този момент и в  и !
Източник: epicenter.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР