11 липи са отсечени в столичния кв. Манастирски ливади“, сигнализира

...
11 липи са отсечени в столичния кв. Манастирски ливади“, сигнализира
Коментари Харесай

Слушател: Отсякоха 11 липи. От „Зелени системи“: Засаждаме нови 11 през есента

11 липи са отсечени в столичния кв. „ Манастирски ливади “ , алармира до Радио София слушателят Веселин Кръстев . Дърветата са били изцяло здрави, намирали са се на улиците „ Вихрен “ и „ Ген. Стефан Тошев “, до учебното заведение за глухонеми деца.

Това е закононарушение , което не би трябвало да остане безнаказано “, засегнат е Кръстев, който е изпратил и видео.

Според жителя на този квартал дърветата са били 50-годишни, само че вложител, който строи там, ги е премахнал, с цел да оправи по-лесно разрушения и тук-там издигнат тротоар.

Когато се отстранява едно дърво, решението изисква експертно мнение и комплект от документи, изясни Димитър Данчев – шеф на „ Зелени системи “ към Столичната община. Той призна, че има случаи, когато проектанти и строители не се преценяват с предписанията и нормативната уредба, само че по думите му в съответния проблем са правени специфични измервания, които са посочили невидими гнилостни процеси в стволовете на дърветата.

В ефира Данчев даде обещание, че след 15 септември, когато стартира акцията по засаждане, на мястото на отсечените липи да бъдат сложени нови, безвредни дървета .

Чуйте диалога на Константин Лавсов с двете страни по проблема.
Източник: bnr.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР