11-годишно момченце от варненското село Брестак е издъхнало във варненска

...
11-годишно момченце от варненското село Брестак е издъхнало във варненска
Коментари Харесай

Шокиращ случай във Варна: 11-годишно дете умря след жесток побой от родители на съученик

11-годишно момченце от варненското село Брестак е издъхнало във варненска болница след побой, нанесен от родител на негов съученик. Това описа шокиращо в обществените мрежи Силвия Иванова. От пресцентъра на полицията във Варна потвърдиха за случая, само че съгласно обстоятелствата досега и предоставената на органите на реда тройна здравна експертиза, няма директна връзка сред гибелта на детето и случилото се преди този момент.

Ето и формалната информация от ОД Министерство на вътрешните работи – Варна по случая:

" На 24 октомври, следобяд, е подаден сигнал за това, че татко е блъснал дете във варненско село. Детето е откарано в болница със строшаване на китката и натъртвания и е настанено в отделението по ортопедия на МБАЛ “Св. Анна ”. Според правосъдно – здравната експертиза, детето е прегледано с нужната инсталация, само че резултатите от скенера не са посочили връзка от побоя и последвалата гибел, настъпила след няколко дни. 

Бащата на другото дете, нанесъл побоя, самичък е отишъл в полицията и се е предал, дал е показания. Срещу него е повдигнато обвиняване за междинна телесна щета, формирано е досъдебно произвеждане. По предварителна информация, детето е имало вродена малформация и съгласно изказванията на медиците, гибелта е настъпила не в резултат на побоя, а по неуместно съвпадане на събитията ".

А ето какво написа по случая Силвия Иванова във Facebook:

“С огорчение ви оповестявам, че през днешния ден погребахме 11-годишния Дамян. Като родител на две деца, аз апелирам да се обърне внимание по въпроса и тези псевдо родители да си получат заслуженото. Касае се за 11-годишно момче от варненското село Брестак, на име Дамян Асенов.

По време на междучасие в учебното заведение “Св. Иван Рилски ” в с. Червенци третокласник с колело минава през кракът на Дамян, и той саморазправяйки се, блъснал лидера на колелото. Колоездачът обаче имал рана от интервенция навръх удареното от Дамян място, и взема решение да каже на татко си.

Бащата идва, вижда Дамян и го подгонва с колата си. Блъска го и откакто той пада на земята, бащата стартира да го рита и бие, счупвайки му лявата ръка и обезобразявайки съвсем изцяло лицето му от пердах. Но това не е всичко... Идва и майката на по-малкото дете, която раздава правораздаване, налагайки го с юмруци и ритайки го.

Пребитият Дамян отива на спирката да си чака автобуса, през което време учителката звъннала на майка му, с цел да й каже по какъв начин мъж гони детето й с кола, само че интервенция от страна на учителката, шеф или даже защитата на учебното заведение не е имало. Също по този начин никаква реакция не е имало и от страна на водача на образователния рейс. Дамян се качил и си слязъл от транспортното средство, без даже един коментар за положението, в което се намирал.

Заради тежките си пострадвания, детето не могло да се прибере до у дома. Виждайки прочут с кон и каруца, го помолил да го закара. Когато се прибрал - пребит грубо, майка му го завела във Варна, в незабавното поделение на окръжна болница, където той изпада в кома. Три дни по късно умира.

Никъде в записките за причина на гибелта, от лекаря, не се споделя, че той БУКВАЛНО Е ПРЕБИТ ДО СМЪРТ.

Не се упоменава изобщо че е обичай. Има доста деца очевидци на цялата история, родители които съчувстват на околните на Дамян желаят да отпишат децата си от това учебно заведение, с цел да се опитат да вдигнат най-малко малко протест, да има малко правораздаване.

Родителите на Дамян са в ШОК. Тази дума даже и малко не разказва положението в което се намира майка му. Майка която праща детето си на учебно заведение както милиони от нас, само че нейното се връща пребито до гибел. Майка която погреба единадесет годишния си наследник, поради един ПСЕВДО БАЩА.

Молим Ви за помощ, с цел да бъде направено правораздаване за дребния Дамян ”, гласи коментарът.

Медията ни ще даде в допълнение информация за положението на детето, признато в болничното заведение и аргументите, довели до трагичната му гибел.
Източник: lupa.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР