11-годишно момче от Монтана върна на собственика портмоне с 1205

...
11-годишно момче от Монтана върна на собственика портмоне с 1205
Коментари Харесай

Похвално! Момче от Монтана намери портмоне с пари и го върна на собственика

11-годишно момче от Монтана върна на притежателя портмоне с 1205 лв..
Любомир Любомиров с другари и баба му били на кафе в центъра на Монтана. Момчето забелязало до една от масите портмоне и го предало на баба си. По-късно отишли в полицията, откъдето намерили притежателя.
Нито за момент Любо не се и замислил да прибере парите. "Не съм се изкушил. Ако ги бях взел, щеше да е неприятно ", споделя детето.
Портмонето е на 78-годишния Иван Велков от село Расово. Мъжът е аграрни производител и е горделив от постъпката на дребния Любо.
"Възхитен съм, дано се раждат повече такива българи... Документите са ми доста значими - парите ще ги отмизеруваме... Знам, че в България има такива хора, може да са единици, само че аз улучих тъкмо едно такова дете. Да съм жив и здрав, ще му стана кръстник, когато стане женитбата ", сподели Велков.
Любо е приключил с отличие пети клас в 18-то учебно заведение в София. Изучава немски и британски език, а през лятото е в Монтана. За доблестната си постъпка той бе награден с благодарствено писмо от шефа на полицията старши комисар Ивайло Антонов.
Източник: bulnews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР