11-годишният Мерт Дерменджиев смая журито в с изпълнението си на

...
11-годишният Мерт Дерменджиев смая журито в с изпълнението си на
Коментари Харесай

Първият, избран от зрителите финалист на „България търси талант“, предсказал победата си

11-годишният Мерт Дерменджиев смая журито в с осъществяването си на пиано и стана първият финалист с най-голяма зрителска поддръжка. Уверен в качествата си, той предсказва, че ще стигне до финала и го споделя на собствен другар с думите " ще се оправим доста добре и ще изсвирим всичко без неточност ".

Майка му Айсел Дерменджиева посреща новината, че синът й отива на финала с доста неспокойствие и благополучие.

В фамилията им няма музиканти, а Мерт самичък е разкрил гения си. Той е едвам на 6 години, когато за първи път се допира до пиано. " За рожден ден бяхме купили малко електрическо пиано. Аз просто го разопаковах и започнах да дрънча нещо на него " - споделя той.

Следват уроци по пиано и извънредно доста труд. Преподавателите му откриват, че той има огромен гений и предлагат на родителите му да влага още работа и старания, с цел да го развива.

Оттогава Мерт свири всеки ден. " Ежедневието му безусловно е запълнено с музика. Няма почивни дни, свири всекидневно. Има дни, в които свири часове наред, само че го прави с готовност. " - споделя майка му.

" Изморявам се, в случай че не изсвирвам " - безапелационен е Мерт.

Освен че свири, Мерт и композира. За 10-ата годишнина от брака на своите родители им подарява комбинация на валс с името Magic waltz.

Обича да свири пред аудитория, а бъдещето си вижда на огромните подиуми: " Мечтая да вървя в чужбина и моите творби да се слушат от целия свят. "

За финала на " България търси гений " Мерт дава обещание едно " доста по-различно показване от тези до момента ".
Източник: btvnovinite.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР