11 души са били убити, а други 15 ранени при

...
11 души са били убити, а други 15 ранени при
Коментари Харесай

11 убити в руска тренировъчна база, Кремъл нарече нападението терористичен акт

11 души са били убити, а други 15 ранени при пукотевица в съветска подготвителна база покрай границата с Украйна. Двама нападатели са разкрили огън по група доброволци, поискали да се бият в Украйна на страната на Русия.

Нападението беше наречено от съветското военно министерство " терористичен акт ". То се е случило в съветския район Белгород, близо до украинската Харковска област. Двамата нападатели са разкрили стрелбата по време на военно обучение и са били убити. От военното министерство оповестяват, че те са били жители на някогашна руска република, само че повече детайлности за тях не се дават.

Сред жертвите няма цивилни жители.

Във видеообръщението си нощес украинският президент Володимир Зеленски сподели, че на фронта най-тежка е обстановката край стратегическия източен град Бахмут, към който са се насочили проруските сили на Донецк.

Въпреки че украинските войски са си върнали хиляди квадратни километри земя при последното нахлуване на изток и юг, съгласно публични лица, представени от Ройтерс, напредъкът евентуално ще се забави, защото се чака по-категорична и нападателна съветска опозиция.

Боевете са изключително интензивни в източните провинции Донецк и Луганск, които граничат с Русия.

От генералния щаб на украинската войска оповестиха, че украинските сили са нанесли въздушни удари по съветски цели в регионите на южните градове Николаев и Бащанка. При офанзивата са били убити 14 съветски военни и са унищожени три самоходни артилерийски установки, една гаубица и радиокомуникационна станция.

Украинският президент сподели още, че общите човешки загуби на съперника наближават 65 000.

" Това е цената, с цел да могат шепа хора в Кремъл да пренебрегват действителността. Мирът ще е вероятен, когато съветският гнет стане неосъществим ", разяснява Зеленски.
Източник: boulevardbulgaria.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР