11 български състезатели ще участват на предстоящия Европейски шампионат по

...
11 български състезатели ще участват на предстоящия Европейски шампионат по
Коментари Харесай

11-тима българи ще участват на Европейското първенство с пневматично оръжие

11 български състезатели ще вземат участие на идния Европейски шампионат по спортна пукотевица с пневматично оръжие (10 метра разстояние от целта)  – револвер и пушка, който ще се организира в Талин, Естония.

Сребърната медалистка от последната олимпиада Антоанета Костадинова и Мирослава Минчева са очакванията за мощно показване на револвер при дамите. Калоян Стаменов, Кирил Киров и Самуил Донков ще стрелят в мощната конкуренция при мъжете на револвер. Юношите Петър Илиев, Кирил Ушанли, Димитър Тодоров и Борис Тузлуков са българските участници със същото оръжие, а Антон Ризов и Таня Ризова ще бъдат състезателите  на пушка при мъжете и дамите.

Предстоящият континентален шампионат стартира на 7-ми и ще продължи до 12 – ти март.

Европейското състезание подсигурява спечелването на квоти за идната олимпиада в Париж следващата година, само че единствено за златните и сребърните медалисти – самостоятелно. ( Антоанета Костадинова е единствената ни състезателка, която досега има извоювана такава ).

В българската делегация са включени и треньорите Христо Христов, Владислав Манев, Иванка Белчева – Петкова и Румяна Апостолова. Водач на групата е спортния шеф на БСС Иван Иванов.

Вчера приключиха и двата лагера на националите преди тръгването за Естония, като стрелците на револвер бяха в продължение на една седмица в Дианабад, а  Антон и Таня Ризова се подготвяха в Пловдив на пушка.

Близо 600 състезатели от цяла Европа ще вземат присъединяване в шампионата, което ще бъде в националния стрелкови комплекс в Талин.
Източник: sportal.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР