11 000 пъти е позвънила жена от Браила на спешен

...
11 000 пъти е позвънила жена от Браила на спешен
Коментари Харесай

Пенсионерка в Румъния се обади 11 000 пъти за една година на телефон 112

11 000 пъти е позвънила жена от Браила на незабавен телефон 112 в Румъния през предходната година, без да има причина за това, оповестява Диджи24.

Пенсионерката Аурелия Санду се обаждала всеки ден и най-малко по един път на всеки час, а като причина изтъквала спор със съседи от блока. 

“Призовах да се уведоми полицията, да се вземат нужните ограничения във връзка с тези хора. Обадих се и на Бърза помощ, тъй като ми прилоша ”, споделя тя. Доказаните неоснователни недоволства й донасят санкция от 2000 леи, само че това не я стопира. 

Аурелия Санду не е единствената. През 2022 година човек от Вранча се обажда над 5000 пъти на единния номер за незабавни повиквания 112 единствено с цел да обиди операторите на Специалната работа за телекомуникации. Миналата година те са дали отговор на над 10 милиона позвънявания, като съвсем половината от тях са били за неспешни случаи.

“Хората се обаждаха, тъй като им беше скучно, тъй като им се стори смешно или тъй като трябваше да оповестят за измислени закононарушения ”, означават от службата пред Диджи24.

Четири милиона неоснователни позвънявания са регистрирани на незабавния номер единствено през 2022 година, оповестяват от полицията в Браила.
 
Източник: dariknews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР