Японското правителство планира да удължи до 7 март въведеното заради

...
Японското правителство планира да удължи до 7 март въведеното заради
Коментари Харесай

Япония възнамерява да удължи извънредното положение заради коронавируса до 7 март

Японското правителство планира да удължи до 7 март въведеното заради коронавируса извънредно положение в Токио и други региони, заяви вчера запознат със ситуацията служител, цитиран от агенция Киодо, цитирани от БТА.

Министър-председателят Йошихиде Суга каза, че ще вземе окончателно решение за удължаването след изслушване днес на експертна група.
" Случаите на коронавирус намаляват, но трябва да останем бдителни по-дълго време ", заяви той пред репортери, след като се срещна с членове на правителството, включително министър Ясутоши Нишимура, който отговаря за отговора по отношение на КОВИД-19, и здравния министър Норихиса Тамура.

Служителят, пожелал анонимност, каза, че извънредното положение ще остане в сила в Токио и съседните префектури Канагава, Чиба и Саитама, а също в Аичи, Гифу, Осака, Киото, Хиого и Фукуока.
Токио съобщи днес за 393 нови заразявания с коронавирус - най-малкият дневен брой от над месец и значително под отчетените вчера 633 случая.
В цялата страна бяха регистрирани около 1790 случая и 80 починали.
Бройките обикновено са по-ниски след уикенда, когато се правят по-малко тестове.
От началото на пандемията Япония е регистрирала почти 400 000 заразявания и над 5700 смъртни случая.
Всичко по тематиката: Епидемията ковид (COVID-19) 19192  Смъртните случаи в Мексико порастват Смъртните случаи в Мексико порастват  Китай записва едвам 30 нови случая на ковид Китай записва едвам 30 нови случая на ковид  832 са новите случаи на ковид 832 са новите случаи на ковид
Повече за Коронавирус
 corona най-ново: лесни стъпки: просто управление: eпидемия:
Източник: novini.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР