Южна Корея подготвя четвърти допълнителен бюджет за тази година от

...
Южна Корея подготвя четвърти допълнителен бюджет за тази година от
Коментари Харесай

Южна Корея планира да задели още 6,6 милиарда долара за борба с коронакризата

Южна Корея подготвя четвърти допълнителен бюджет за тази година от близо 6,6 млрд. долара в помощ на затруднените малки компании, които са изправени пред опасността от масови фалити на фона на мерките за социална дистанция, наложени в борбата с коронавируса, предаде Ройтерс.

На извънредно икономическо заседание президентът Мун Дже-ин заяви, че новото финансиране от 7,8 трлн. вона (6,58 млрд. долара) ще бъде използвано за кешови субсидии за малкия бизнес, както и в помощ на домакинствата да платят сметките си за мобилни телефони.

Сеул вече отпусна 277 трлн. вона (233,66 млрд. долара) тази година в опит да предотврати още по-рязък спад на икономиката си, която е четвъртата по големина в Азия.

Южна Корея постигна по-големи успехи в ограничаването на разпространението на коронавируса от много други страни и успя да избегне пълна изолация, но от средата на август инфекциите отново се увеличават.

Строгите правила за социална дистанция, въведени от края на август, засегнаха бизнеса на ресторанти, хотели и търговията на дребно. Правителството забрани храненето в заведенията след 9 часа вечерта и ограничи доставките за вкъщи.

Случаите все пак започнаха да намаляват спрямо пика от 441 случая дневно, отчетен миналия месец.

Днес страната съобщи за 155 новозаболели, с което общия брой на инфектираните се увеличава до 21 743 с 346 починали.
Всичко по тематиката: Епидемията ковид (COVID-19) 12084  Тръмп знаел повече за ковид, в сравнение с е съобщавал обществено Тръмп знаел повече за ковид, в сравнение с е съобщавал обществено  Съединени американски щати възнамеряват да облекчат ограниченията за част от идващите от чужбина Съединени американски щати възнамеряват да облекчат ограниченията за част от идващите от чужбина  Над 900 000 станаха жертвите на ковид в света Над 900 000 станаха жертвите на ковид в света
Повече за Коронавирус
 corona най-ново: лесни стъпки: просто управление: eпидемия:
Източник: novini.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР