Южна Африка, която е тежко засегната от втората вълна на

...
Южна Африка, която е тежко засегната от втората вълна на
Коментари Харесай

Южна Африка се надява да се сдобие с първи ваксини срещу COVID-19 през февруари

Южна Африка, която е тежко засегната от втората вълна на пандемията от коронавирус, се надява да получи първите си ваксини през февруари. Това обаче зависи от резултата на преговорите с няколко фармацевтични компании, съобщи министърът на здравеопазването, цитиран от Франс прес.

" Целта ни е февруари ", каза д-р Звели Мхизе на пресконференция. Той добави, че води преговори с " Пфайзер ", " Модерна ", " Астра Зенека ", " Джонсън и Джонсън ", както и с руски и китайски лаборатории.

През последните седмици южноафриканското правителство бе критикувано, главно от здравни експерти в страната, че се е забавило да започне процедура по набавяне на ваксини срещу COVID-19.

Южна Африка е част от механизма КОВАКС, създаден от Световната здравна организация и Глобалния алианс за ваксини и имунизации с цел страните да имат равен достъп до ваксини.

" Ясно е, че втората вълна, през която преминаваме, ни засегна много повече " от първата, призна министърът.

" Единственият начин да се борим с COVID-19 не само в Южна Африка, но и в целия свят, е да постигнем имунитет чрез ваксинация ", добави той.
Всичко по тематиката: Епидемията ковид (COVID-19) 17737  Япония обмисля да разгласи на изключително състояние поради ковид Япония обмисля да разгласи на изключително състояние поради ковид  Норвегия постанова следващи ограничавания против COVID-19 Норвегия постанова следващи ограничавания против COVID-19  Броят на инфектираните с ковид в Дания трансферира 168 000 Броят на инфектираните с ковид в Дания трансферира 168 000
Повече за Коронавирус
 corona най-ново: лесни стъпки: просто управление: eпидемия:
Източник: novini.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР