Франция трябва да обмисли затваряне на границите си с Великобритания

...
Франция трябва да обмисли затваряне на границите си с Великобритания
Коментари Харесай

Франция би трябвало да затвори границите си с Великобритания

Франция трябва да обмисли затваряне на границите си с Великобритания и с други държави, в които имат силно присъствие на новия вариант на коронавирус, открит за първи път в Обединеното кралство, заяви в понеделник френски епидемиолог и държавен съветник.

" Важно е да обмислим дали трябва да затворим границите на ограничен брой държави, по-специално с Обединеното кралство и Ирландия ", каза пред телевизия BMF Арно Фонтане, член на научния съвет, който съветва правителството по политиката за Covid-19.

" Това със сигурност е точка от дневния ред. Научният съвет не може да реши това, но ние искаме да повдигнем въпроса ", допълни и той.

В неделя френските власти заявиха, че по-заразният вариант на коронавируса вече е открит във френското пристанище Марсилия и във френските Алпи, напомня Ройтерс.

" Новият вариант на Covid-19 е почти една нова епидемия в рамките на настоящата епидемия ", каза още Фонтане.

Той също така посочи, че новият вариант е по-заразен, но засега няма признаци, че смъртността му е по-висока.

Арно Фонтане каза още за телевизия BFM, че за да овладее епидемията, Франция трябва да ваксинира между 10 и 15 милиона души до края на март и между 25 до 30 милиона души до края на юни.
Всичко по тематиката: Епидемията ковид (COVID-19) 18135  Британското държавно управление за: До средата на февруари -15 млн. Коронавирус имунизирани Британското държавно управление за: До средата на февруари -15 млн. Коронавирус имунизирани  Опозиционни депутати в Гърция: Атина сама да търси доставки на Коронавирус ваксини Опозиционни депутати в Гърция: Атина сама да търси доставки на Коронавирус ваксини  По-малко признати пациенти с ковид в МБАЛ-Шумен По-малко признати пациенти с ковид в МБАЛ-Шумен
Повече за Коронавирус
 corona най-ново: лесни стъпки: просто управление: eпидемия:
Източник: novini.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР