106 лица - хора с увреждания и възрастни в невъзможност

...
106 лица - хора с увреждания и възрастни в невъзможност
Коментари Харесай

Помагат на възрастни и хора с увреждания

106 лица - хора с увреждания и възрастни в неспособност за самообслужване, ще получават помощ от експерти на община Долни чифлик.

Това става допустимо в осъществяване на плана " Грижа в дома в община Долни чифлик “, стана ясно на конференция на локалната администрация, съобщи кореспондент на Varna24.bg .

Проектът се финансира от Програма “Развитие на човешките запаси " 2021-2027. Общата стойност на инвестицията е 566 406, 76 лв.. Целта е възстановяване качеството на живот на хора с увреждания и възрастни в неспособност за самообслужване. Обхванатите 106 лица живеят в 11 обитаеми места в общината във Варненска област.

Дейностите са свързани с идентифициране на потребностите и решение на проблеми на представителите на целевите групи, включени в плана. Ще бъдат предоставяни разнородни почасови обществени и интегрирани здравно-социални услуги в домашна среда, приспособени към главните потребности на хората в неравностойно състояние.

В взаимозависимост от самостоятелния проект, за интервал от 12 месеца, всеки гражданин на общината, обзет по плана, ще получи някои от следните услуги: почасови мобилни интегрирани здравно-социални услуги в дома, психическа поддръжка, доставка на храна и артикули от първа нужда, възнаграждение на битови сметки, предварителна защита и профилактика на здравето и обществено значими болести, в това число съвещания с диетолог и други

Проектът ще продължи до 1 март 2024 година.
Източник: varna24.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР