Украинското правителство продължи до 31 август срока на националната карантина,

...
Украинското правителство продължи до 31 август срока на националната карантина,
Коментари Харесай

Украйна продължава националната карантина до 31 август

Украинското правителство продължи до 31 август срока на националната карантина, наложена във връзка с разпространението на коронавируса. Отделните региони обаче ще имат правото да облекчават противоепидемичните мерки, ако са налице необходимите условия за това, предаде Ройтерс.
Всичко по темата:Епидемията коронавирус (COVID-19) 10670
През март Украйна въведе строги карантинни ограничения, а през май частично ги отмени, за да подпомогне икономическото възстановяване. Правителството на практика от март насам продължава срока на националната карантина всеки месец. Сред противоепидемичните мерки, които са в сила понастоящем в Украйна, е задължително носене на маски и спазване на строги правила в ресторантите и на обществените места.

Украйна с нови 829 случаи на COVID-19

През последните месеци обаче се наблюдава тревожно увеличаване на броя на новите инфекции, което властите отдават на нежелание да се носят маски и да се спазва социална дистанция.

Миналата седмица президентът Володимир Зеленски заяви, че на украинците им е омръзнало от карантината, и добави, че правителството трябва да подходи предпазливо относно евентуалното нейно продължаване и след август.

В Украйна са регистрирани около 61 000 случая на коронавирус и 1534 смъртни случая, отбелязва БТА.

Всичко по тематиката: Епидемията ковид (COVID-19) 10670  1030 нови случая на ковид в Румъния за денонощие 1030 нови случая на ковид в Румъния за денонощие  Всички проби за ковид на работещи в детски градини и ясли в Монтанско са негативни Всички проби за ковид на работещи в детски градини и ясли в Монтанско са негативни  Вътрешното поделение на болничното заведение в Карлово е затворено поради открит случай на ковид Вътрешното поделение на болничното заведение в Карлово е затворено поради открит случай на ковид
Повече за Коронавирус
 corona най-ново: Вижте последните вести лесни стъпки: Как да се предпазим? просто управление: Какви са признаците? eпидемия: Коронавирус в България
Източник: novini.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР