Турският министър на здравеопазването оцени на базата на данните за

...
Турският министър на здравеопазването оцени на базата на данните за
Коментари Харесай

Здравният министър на Турция: Сред страните с най-ниска смъртност при COVID-19 сме

Турският министър на здравеопазването оцени на базата на данните за разпространението на коронавируса в Турция, че страната контролира заразата, предаде Анадолската агенция, позовавайки се на изказване на Фахреттин Коджа след заседание вчера на Научния съвет за борба с COVID-19.
Всичко по темата:Епидемията коронавирус (COVID-19) 6099
Министърът представи графика на болничните капацитети и тяхната заетост. По думите му Турция е свела от 70 на 30 процента броя на заетите от пациенти легла в болничните заведения и от 80 на 60 процента заетостта в интензивните отделения.

" Въпреки пандемията, дори и в настоящия момент, както обикновените болнични стаи, така и тези в интензивните отделения, не са заети даже толкова, колкото бяха преди пандемията ", увери Коджа.

98 674 са заразените с COVID-19 в Турция, 2376 загубиха битката за живота си

Министърът изтъкна и добрите показатели на Турция от гледна точка на процента смъртни случаи сред пациентите. По думите му благодарение на ранната диагностика и успешното лечение е намалял броят на починалите сред пациентите, попаднали в интензивни отделения и поставени на апаратно дишане.

Делът на интубираните пациенти е намалял от 58 на сто на 14 и дори на 10 на сто, каза още министърът, според когото това е показател колко успешно е лечението в Турция.

Със смъртност от 2,3 процента Турция е сред най-успешните в това отношение страни в света, изтъкна той. По думите му това доказва, че прогресирането на заболяването успешно се овладява и че прилаганото лечение е ефективно.

Осем на сто от починалите в Турция са на възраст под 60 години и без никакви придружаващи заболявания, предупреди обаче министърът, призовавайки младите хора да не пренебрегват препоръките срещу разпространението на COVID-19.

Novini.bg ви дава възможност да следите актуалните данни за смъртоносния коронавирус в реално време:



Всичко по тематиката: Епидемията ковид (COVID-19) 6099  Турция ще помогне на Палестина в битка с COVID-19 Турция ще помогне на Палестина в битка с COVID-19  Тигри и лъвове се оказаха инфектирани с COVID-19 в нюйоркски зоопарк Тигри и лъвове се оказаха инфектирани с COVID-19 в нюйоркски зоопарк  Няма учредения село Буковлък да е под карантина Няма учредения село Буковлък да е под карантина
Повече за Коронавирус
 corona най-ново: Вижте последните вести лесни стъпки: Как да се предпазим? просто управление: Какви са признаците? eпидемия: Коронавирус в България
Източник: novini.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР