Създава се алгоритъм за прием на пациенти със съмнение за

...
Създава се алгоритъм за прием на пациенти със съмнение за
Коментари Харесай

Създава се алгоритъм за прием на пациенти със съмнение за COVID-19 в Търговище

Създава се алгоритъм за прием на пациенти със съмнение за COVID-19, регламентиран в заповед на областния управител на Търговище Митко Стайков. Заповедта е издадена днес, съобщи Стайков след извънредно заседание на Областния координационен щаб за борба с разпространението на коронавируса, предаде БТА.

Основен повод за заседанието е отчитания ръст в броя на заразени с коронавирусната инфекция лица от персонала на болничното заведение, хоспитализираните диагностицирани и чакащите за прием и лечение пациенти. Идеята е била да се създаде ясен алгоритъм за действие при съмнения за COVID-19.

В заповедта на областния управител е разписано, че задължение на общопрактикуващите лекари е да уговорят приемът на пациенти в здравното заведение, като е необходимо да получат потвърждение за сигурна хоспитализация. Именно личните лекари следва да издадат медицински документ, регламентиращ настаняването на конкретния пациент в болница.



Когато се подават повиквания за контактни и карантинирани във връзка с COVID-19 лица, подлежащи само на лабораторни изследвания или рентгенографии, общопрактикуващите лекари са задължени да издадат необходимите документи за медико-диагностична дейност и максимално бързо да съдействат за осъществяването им.

Контрол по изпълнението на заповедта ще осъществяват всички членове на Областния координационен щаб.


Всичко по тематиката: Епидемията ковид (COVID-19) 13604  Рекордни 865 новозаразени с COVID-19 в Гърция Рекордни 865 новозаразени с COVID-19 в Гърция  Вижте по кое време и къде ще са наложителни маските в България Вижте по кое време и къде ще са наложителни маските в България  Пет лечебни заведения в Пловдив отхвърлиха лекуване на жена със подозрения за COVID-19, тя умря Пет лечебни заведения в Пловдив отхвърлиха лекуване на жена със подозрения за COVID-19, тя умря
Повече за Коронавирус
 corona най-ново: лесни стъпки: просто управление: eпидемия:
Източник: novini.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР