Срещу маските нищо лошо не може да се каже. Мисля,

...
Срещу маските нищо лошо не може да се каже. Мисля,
Коментари Харесай

Проф. Иво Петров: След първоначелен остър пик, вирусът става по-малко агресивен

Срещу маските нищо лошо не може да се каже. Мисля, че спорът отдавна е остарял. Има нареждане на Министерство на здравеопазването, което трябва да бъде спазвано. Те предпазват здравите от болните. Това заяви кардиологът и общински съветник в Столичния общински съвет проф. д-р Иво Петров.
Всичко по темата:Епидемията коронавирус (COVID-19) 5139
„ Сега е моментът да проявим отговорност и солидарност. Този солидарност и това спазване на правилата категорично доказва, че България може да го прави. Една от европейските страни сме, която стои добре на картата на пандемията. Ние нямаме масово заболели и много позицитивни. Този факт показва, че мерките са дали своя резултат “, каза той в предаването „ Беновска пита “ по Канал 3.

Носят ли софиянци маски?

„ Ако не спазваме правилата, ние може да унищожим хиляди и милиони “, добави професорът.

И обясни, че през всичкото си съществуването човечеството е преминавало през някакви борби с пандемии. Даде за пример чумата, ебола и др. По отношение на COVID-19 той каза, че специалистите се учат в ход, обучаването е непрекъснато. Според нови данни има връзка със заболяването и нарушаването на червените кръвни клетки, тоест хемоглобина. Някои специалисти като тези в Барселона смятат, че заболяването не е толкова върху белите дробове, а върху червените клетки, обясни проф. Петров.

Наш епидемиолог в Швеция разкрива кога ще има лек срещу COVID-19

„ За да може да съществува вирусът, той трябва да намали смъртните случаи. След първоначален остър пик, вирусът страва по-малко агресивен, а от друга страна нашият организъм се адаптира “, коментира още той и добави, че ще се стигне до колективен имунитет.

На въпрос за медикаментите, които се използват за лечението на COVID-19, проф. Иво Петров заяви, че няма установен медикамен. В различния етап на заболяването се прилага различно лечение.

„ Смятам, че потенциални лекарства ще се доказват много. Нито едно не е доказало себе си, че има 100% ефект. На всички нива от заразяване, през усложнения, има различни видове терапия. Дори в Испания прилагат озонотерапия както за обдишване, така и за венозно лечение. 80% са намалили смъртността при пациенти с интубация “, посочи д-р Петров.

И разкри, че у нас се използват медикаменти Хлороквин, което е химическият аналог на хинина. Прилага се и противогрипното лекарство Фавипиравир.

Според него е важно да сме солидарни, да бъдем отговорни. По думите на кардиолога коронавирусът няма да ни убие, но ще ни направи по-силни и по-сплотени като общество.


Всичко по тематиката: Епидемията ковид (COVID-19) 5139  Доц. Атанас Мангъров: 70% от хората у нас би трябвало да изкарат COVID-19 Доц. Атанас Мангъров: 70% от хората у нас би трябвало да изкарат COVID-19  Наш епидемиолог в Швеция разкрива по кое време ще има лек против COVID-19 Наш епидемиолог в Швеция разкрива по кое време ще има лек против COVID-19  Кърджалийци опразниха улиците поради ковид Кърджалийци опразниха улиците поради ковид
Повече за Коронавирус
 corona най-ново: Вижте последните вести лесни стъпки: Как да се предпазим? просто управление: Какви са признаците? eпидемия: Коронавирус в България
Източник: novini.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР