Служители на МОСАД (израелското разузнаване) са докарали китайска ваксина срещу

...
Служители на МОСАД (израелското разузнаване) са докарали китайска ваксина срещу
Коментари Харесай

МОСАД докарал китайска ваксина в Израел

Служители на МОСАД (израелското разузнаване) са докарали китайска ваксина срещу коронавирусната инфекция в нашата страна, написа базираният в Ерусалим сайт N12/ " Мако ".

Според информацията на изданието образците са били необходими на специалисти в еврейската държава за сравнение с тяхна разработка. " Образците са пристигнали в Израел преди няколко седмици ", допълни цитираната медия.

Сайтът не разкри нито количеството, нито вида на препарата, докаран в Израел. Изданието посочи, че в Китай ваксини срещу коронавирусната инфекция са били разработени от експерти в концерна Sinovac (с централа в Пекин) и институтите по вирусология в Пекин и Ухан. Азиатската държава по-рано е изразила готовността си за продажба на препаратите на заинтересованите страни. Китай обаче изрично е подчертал, че ваксините не са преминали всички необходими тестове.

Междувременно специализиран институт в Израел вчера е обявил за начало на изпитания на местната ваксина. " На този етап ние разполагаме с 25 000 дози от средството за имунизация и тестовете ще стартират на 1 ноември. Първоначално предвиждаме да инжектираме двама пациенти на възраст между 18 и 65 години. В зависимост от това как човешките организми ще реагират на препарата ние ще решим дали да продължаваме с опитите или не ", са заявили учените.

" Планираме да започнем втория етап през декември и в него да участват около 960 души. Тогава смятаме да установим необходимата доза, ефикасността и евентуални странични ефекти ", са казали още експертите.

По думите на учените третият и най-масов етап от тестовете е бил насрочен за април. " Тогава очакваме да дадем дози на 30 000 доброволци. Ако всичко премине успешно, ще пуснем ваксината в масово обращение ", са заявили те.

Израелската ваксина е била наречена Brilife (от " бри " – първата част на думата на иврит " бриут ", означаваща " здраве ", ИЛ - първата и последната букви на името Израел и “Life " - " живот " на английски).
Всичко по тематиката: Епидемията ковид (COVID-19) 13825  Плевен стопира плановият банкет до края на ноември в Университетската болница Плевен стопира плановият банкет до края на ноември в Университетската болница " Д-р Георги Странски "  По-строги ограничения в Брюксел поради пандемията По-строги ограничения в Брюксел поради пандемията  Пътници в Хонконг се качиха на полет за на никое място

Пътници в Хонконг се качиха на полет за на никое място
Повече за Коронавирус
 corona най-ново: лесни стъпки: просто управление: eпидемия:
Източник: novini.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР