Саудитският престолонаследник Мохамед бин Салман нарече днес убийството на журналиста

...
Саудитският престолонаследник Мохамед бин Салман нарече днес убийството на журналиста
Коментари Харесай

Мохамед бин Салман осъди убийството на журналиста Джамал Хашоги

Саудитският престолонаследник Мохамед бин Салман нарече днес убийството на журналиста Джамал Хашоги " ужасно престъпление ", предадоха световните агенции.
В изказването си на форума Бъдеща инвестиционна инициатива в саудитската столица Рияд Мохамед бин Салман подчерта, че убийството на Хашоги е натъжило саудитците и целия свят.
Принцът посочи, че всички отговорни за убийството ще бъдат наказани и че Саудитска Арабия и Турция ще работят заедно за постигане на резултати в разследването, а отношенията между двете държави няма да бъдат прекратявани.
Мохамед бин Салман заяви, че неговата " война " е да възстанови старата слава на Близкия Изток. Тези думи на принца предизвикаха овациите на присъстващите и ги накараха да се изправят на крака.
Принцът каза, че новата Европа е Близкият Изток и изрази надежда икономическата трансформация на региона да се случи, докато той е жив.
Наследникът на саудитския престол отбеляза, че Саудитска Арабия ще продължи реформите и инвестициите за изграждане на инфраструктура. Той направи прогноза, че до края на годината икономиката на кралството ще достигне растеж от 2,5 процента, а в саудитския суверенен фонд ще има 400 милиарда долара до края на 2019 г.
На форума Бъдеща инвестиционна инициатива присъстват ливанският премиер Саад Харири и принцът престолонаследник на Бахрейн Салман бин Хамад Ал Халифа.
Мохамед бин Салман се пошегува с твърденията, че Саад Харири е бил задържан против волята си в Саудитска Арабия миналата година и заяви, че ливанският премиер ще си тръгне веднага след участието си в икономическия форум.
" Премиерът Харири ще остане в кралството само два дни и се надявам, че няма да разпространявате слухове, че е бил отвлечен ", каза саудитският принц.
Източник: blitz.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР