Правителството на Швейцария нареди ресторантите, баровете и магазините да затварят

...
Правителството на Швейцария нареди ресторантите, баровете и магазините да затварят
Коментари Харесай

Магазини, ресторанти и заведения в Швейцария ще затварят до 19:00 часа

Правителството на Швейцария нареди ресторантите, баровете и магазините да затварят до 19:00 ч. в повечето райони на страната заради задържащия се висок брой на новозаразените с коронавируса и на смъртните случаи от причиняваното от него заболяване COVID-19, съобщи БТА.

Новите мерки влизат в сила от утре и ще бъдат в сила до 22 януари. В по-слабо засегнатите от пандемията райони се разрешава по-късно затваряне - до 23 ч. Тази привилегия ще ползват кантони с репродукционно число на вируса под 1 и със среден брой на заразените под средното за страната за период от една седмица.

Решението за тези мерки бе взето след обсъждания между правителството и местните власти. Те се отнасят и за събития и културни дейности, които са ограничени до групи от по петима души.

" Равнищата на заразяване с коронавируса остават високи, а в някои кантони отново се покачват " - се казва в правителственото съобщение.

Болниците са на ръба на капацитета си, здравният персонал е под напрежение. Положението е обезпокоително.

Днес властите съобщиха за 5136 новозаразени и 106 починали в Швейцария и съседното княжество Лихтенщайн през последното денонощие. Швейцария се опитва да намери баланс между затварянето на икономиката и ограничаване на разпространението на вируса. Засега тази стратегия дава смесени резултати.

Броят на заразените е много по-висок, отколкото при първата вълна на епидемията през март и април. След кратък спад в началото на миналия месец той отново тръгна нагоре.
Всичко по тематиката: Епидемията ковид (COVID-19) 16612  Горнооряховската болница „ Св. Иван Рилски “ стартира незабавен ремонт на кислородната централа Горнооряховската болница „ Св. Иван Рилски “ стартира незабавен ремонт на кислородната централа  15 милиона дози ваксина против COVID-19 идват в Хонконг 15 милиона дози ваксина против COVID-19 идват в Хонконг  Пандемията от COVID-19 сподели новото лице на бедността Пандемията от COVID-19 сподели новото лице на бедността
Повече за Коронавирус
 corona най-ново: лесни стъпки: просто управление: eпидемия:
Източник: novini.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР