Правителството на Лудовик Орбан подготвя проектозакон, чрез който заплатите на

...
Правителството на Лудовик Орбан подготвя проектозакон, чрез който заплатите на
Коментари Харесай

Румънското правителство иска да ореже заплатите на чиновниците с 1/4

Правителството на Лудовик Орбан подготвя проектозакон, чрез който заплатите на висшите държавни чиновници ще бъдат намалени с 25 процента по време на извънредното положение, твърдят политически източници, цитирани от румънския в. " Адевърул ".
Всичко по темата:Епидемията коронавирус (COVID-19) 4964
Мярката може да бъде удължена до есента, когато започва следващата парламентарна сесия. Успоредно с това управляващата Национално-либерална партия подготвя и премахване на специалните пенсии за парламентаристите било чрез закон, било чрез извънредно постановление, посочва изданието, цитирано от БНР.

265 нови случая на заразяване с коронавирус в Румъния

Планираното орязване на заплатите на високопоставените държавни служители идва в момент, когато правителството на Орбан реши да изпрати бюджетните служители в техническа безработица 15 дни в месеца, за да направи икономии. По този начин либералите искат да покажат, че мерките за икономии, предизвикани от коронавируса, се прилагат не само за обикновените хора, но и за парламентаристите, коментира вестникът.

Орбан обясни, че прилагането на мярката за техническа безработица в определени сектори на държавната система може да доведе до бюджетни икономии в размер между 1,2 милиарда леи и 1,5 милиарда леи (еврото се разменя за 4,83 леи).

Novini.bg ви дава възможност да следите актуалните данни за смъртоносния коронавирус в реално време:


Всичко по тематиката: Епидемията ковид (COVID-19) 4964  Нови 11 инфектирани с ковид, 635 българи се борят с COVID-19 Нови 11 инфектирани с ковид, 635 българи се борят с COVID-19  Какви са новите данни за развиването на ковид в Бургас? Какви са новите данни за развиването на ковид в Бургас?  Радев и Ердоган: Борбата с ковид изисква съдействие и взаимност Радев и Ердоган: Борбата с ковид изисква съдействие и взаимност
Повече за Коронавирус
 corona най-ново: Вижте последните вести лесни стъпки: Как да се предпазим? просто управление: Какви са признаците? eпидемия: Коронавирус в България
Източник: novini.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР