Пирогов изписва последните двама болни от коронавирус, които са в

...
Пирогов изписва последните двама болни от коронавирус, които са в
Коментари Харесай

Днес изписват от Пирогов последните двама пациенти, болни от COVID-19

" Пирогов " изписва последните двама болни от коронавирус, които са в ковид клиниката в болницата. С това приключва лечението на 156 лежащо болни, от които 36 са били в реанимация.
Всичко по темата:Епидемията коронавирус (COVID-19) 8756
Това съобщи пред БНТ проф. Асен Балтов, изпълнителен директор на " Пирогов ".

45 души - персонал на " Пирогов " са се лекували у дома. Повечето от тях вече са на работа. Има още 15 души, които са под карантина, уточни шефът на " Пирогов ".

" Имахме много болни колеги, но всичките се възстановиха. Ние ще продължим да се грижим за тях. На повече от тях е предложено да отидат в Сандански, където е най-доброто място за белодробно възстановяване ", каза Балтов.

През тези над 80 дни в " Пирогов " са минали още 237 пациента с двустранни бронхопневмонии, които са дали отрицателен тест за коронавирус, но тяхната клинична картина е била идентична.

Състоянието на всички пациенти ще се проследява с контролни прегледи и с допълнителни скенери след първия и третия месец, заяви още Балтов.

Болницата постепенно започва да се отваря. От днес ще бъдат възстановени всички отделения. Предстоят и ремонти на клиники.


Всичко по тематиката: Епидемията ковид (COVID-19) 8756  Оптимистично: 6 са новите случаи на COVID-19 у нас, няма инфектирани деца

Оптимистично: 6 са новите случаи на COVID-19 у нас, няма инфектирани деца  Доц. Околийски: Големите проблеми с психологичното здраве предстоят Доц. Околийски: Големите проблеми с психологичното здраве предстоят  Най-високият брой на нови случаи в Китай от три седмици насам Най-високият брой на нови случаи в Китай от три седмици насам
Повече за Коронавирус
 corona най-ново: Вижте последните вести лесни стъпки: Как да се предпазим? просто управление: Какви са признаците? eпидемия: Коронавирус в България
Източник: novini.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР