Еманюел Макрон отново е в новините с многократното си предложение,

...
Еманюел Макрон отново е в новините с многократното си предложение,
Коментари Харесай

Strategic Culture Foundation: Истинската причина защо Макрон прокарва разказа за френски войски в Украйна

Еманюел Макрон още веднъж е в новините с многократното си предложение, че френски войски могат да бъдат изпратени в Украйна, с цел да се бият във войната там против съветските сили. Този път той е в сякаш влиятелния английски почитан Economist, който е благополучен да повтаря тази празна мантра още веднъж и още веднъж, значително, допуска се, защото поддържа по-широк роман за Европейски Съюз, на който е прислужник в Брюксел.

Няма по-нездравословна и отблъскваща връзка от тази на The Economist и Европейския съюз, като първият е благополучен да играе ролята на безвъзмезден пропагандист и пиар реализатор за втория.

Как Макрон може да продължава да повтаря тази изцяло празна опасност, която даже самият той призна пред френско списание, че няма да се случи, е поразително. Някой го е помолил да направи това още един път и да го уреди в The Economist? Може би на високо равнище в Брюксел?

Как другояче да се изясни тази последна еякулация на цялостна нелепост?

Може би не е изненадващо, че унгарският външен министър Петер Сиярто осъди последните забележки и предизвести, че сходен ход може в последна сметка да провокира тотална нуклеарна война.

Говорейки пред френската телевизия LCI, Сиярто остро осъди концепцията, като сподели, че мненията на френския водач сами по себе си са съдействали за ескалирането на обстановката.

„ Ако член на НАТО изпрати сухопътни войски, това ще бъде директна борба сред НАТО и Русия и по-късно ще бъде Трета международна война “, сподели Сиярто пред телевизионния оператор.

Самият Макрон обаче продължи напред след първичните си мнения за списание Parisienne, които започнаха всичко преди няколко седмици. По-скорошното изявление с The Economist ясно демонстрира, че той даже се е замислил върху личното си лутане и е погледнал по-задълбочено по какъв начин би могъл да уточни описа, евентуално с цел да притегли повече внимание върху казуса.

Това обаче е акт на обезверен политик, който анализаторите поясняват по два начина; това е или зов за помощ, ориентиран към администрацията на Байдън да извърши самото деяние и да изпрати там американски войски; или това е просто пиар трик, с цел да го задържи в интернационалната преса, зона, която е като привързаност към крек.

Подобно на Тръмп, Макрон наподобява желае да направи и каже всичко – колкото и неуместно да е – с цел да го задържи на първите страници, по този начин да се каже.

Разбира се, реакцията на Макрон, колкото и обезверена да наподобява, е изцяло разумна, като имаме поради събитията на място. Русия печели територия, тъй че западните елити би трябвало да приготвят своите медийни акции, които отклоняват виновността от себе си, което частично е повода за вика на Макрон и други водачи на Европейски Съюз за разширение на армията им. Когато Русия превземе Киев, те всички ще викат „ ние ви казахме “ и ще продължат да спорят за по-големи военни разноски.

Разказът в действителност е за губещ. Това е, което бихте очаквали от губещата страна, която се готви да отстъпи и да избави политическите си кариери.

Макрон и множеството западни водачи не желаят западните медии да сочат с пръст поредност от пагубни неточности от първия ден, които групово способстваха за отстъплението.

И по този начин, в този момент, в The Economist, виждаме по какъв начин Макрон дефинира това, което смехотворно има вяра, че биха могли да бъдат критериите за изпращане на френски войски в Украйна: съветски пробив през линиите.

Но даже западни медии като The Economist знаят, че това е нелепост и цялата игра на Макрон е в действителност пакет от неистини. И все пак поддържат лъжите живи.

Може би непокорният външен министър на Унгария също оказва помощ на Макрон и неговите бръщолевения да придобият доверие, просто като се хваща на стръвта и прибавя медиен О2. Сиярто приказва за опцията от тотална война, в случай че френският водач продължи с такава неуместна концепция и загатва потреблението на нуклеарни оръжия.

Но има ли нещо тук, което всички ние пропущаме? Блъф, който играят и Макрон, и Сиярто? Не е нужно да гледате прекомерно надалеч, с цел да видите какво може да е. НАТО възнамерява да сформира предложение за 100 милиарда $ боен сандък с пари за Украйна и насаждането на боязън от страна на Макрон може да има за цел да изплаши Унгария да не наложи несъгласие върху подобен пакет – или по-скоро ориентирано към други страни, които непосредствено биха лобирайте Унгария да го подпише.

Никой в щаба на НАТО в Брюксел не има вяра даже за миг, че Франция е в положение да изпрати войски в Украйна, които фактически биха се били с съветски бойци и The Economist знае това доста добре, заради което от тяхна страна е публицистика на прът център да печата такива отпадъци, които може би са били платени от джоба на НАТО или Макрон.

Някои фенове на НАТО, които отброяват дните до пенсиониране, ще си спомнят по какъв начин преди повече от 20 години френски бойци се пробваха да се бият със суданските бунтовници и беше обявено, че са избягали от бойното поле, когато в действителност са били обстреляни с бойни патрони. Всички ние към момента се смеем на това на вечерята в Брюксел даже и до през днешния ден.

Превод: СМ

Източник: Strategic Culture Foundation

Поглед Видео:ПоследниНай-гледаниКоментарен Поглед12048Д-р Румен Петков: Посещението на Си Дзинпин в Европа: Скритите посланияКоментарен Поглед5614Проф. Боян Дуранкев: Перспектива пред Европа: прозрение във философията на актуален Китай и взаимно обмисляне на общото ни бъдещеАлтернативен Поглед12201Нова епоха, нова вероятност за развиване /Дискусия по отношение на визитата на Си Дзинпин в Европа/Алтернативен Поглед10736Проф. Нако Стефанов за визитата на българска делегация в Китай по линия на института " Конфуций " Алтернативен Поглед14090Д-р Радко Ханджиев: Приглушени странициАлтернативен Поглед92883Ген. Димитър Шивиков: В обединението на искащите на Макрон ще бъдат натикани страните от соцлагера  Мартин К </div>

</article>
<style>
.youtube{
  width:100%;height:500px;
}
@media only screen and (max-width: 600px) {
.youtube {
    height:250px;
  }
}
</style>
<div style=Източник: pogled.info

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР