Правителството на Хамас в ивицата Газа обяви днес, че 49

...
Правителството на Хамас в ивицата Газа обяви днес, че 49
Коментари Харесай

Хамас съобщи, че 49 тела са били ексхумирани от нов масов гроб в болница Аш Шифа

Правителството на " Хамас " в линията Газа разгласи през днешния ден, че 49 тела са били извадени от нов всеобщ гроб, открит в болница " Аш Шифа " - основния болничен комплекс на палестинския анклав, оповестява Българска телеграфна агенция.

" Намерен е трети всеобщ гроб в болничния комплекс " Аш Шифа ", съобщи пресслужбата на държавното управление на " Хамас " и добави: " Досега са извадени 49 тела ".

Пред руините на болничното заведение, опустошена от боевете сред израелската войска и " Хамас ", публицист на Агенция Франс Прес съумя да види към 10 чувала с тела, извадени от спасителите от министерството на опазването на здравето на линията Газа, която от 2007 година се ръководи от " Хамас ".

" Някои от телата са разложени ", споделя пред Агенция Франс Прес Мотасем Салах, шеф на незабавното поделение на болничното заведение.

В края на април палестинските управляващи оповестиха, че към 30 тела са били извадени от два всеобщи гроба в болница " Аш Шифа ", която беше сцена на двуседмични израелски военни интервенции сред средата на март и началото на април.

Болниците в линията Газа са обект на яростни офанзиви от началото на военната интервенция на Израел в палестинския анклав, последвала нападението на бойци на " Хамас " в южната част на Израел на 7 октомври.

Израелската войска упреква " Хамас ", че употребява лечебните заведения за военни цели - нещо, което палестинското придвижване отхвърля.

Досега са извадени 520 тела от " седем всеобщи гроба ", открити в три разнообразни лечебни заведения в линията Газа от април насам.

Източник: novini.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР