Папа Франциск Франциск (на латински: Franciscus PP.), до избирането си

...
Папа Франциск Франциск (на латински: Franciscus PP.), до избирането си
Коментари Харесай

Папа Франциск обяви година на семейството

Папа Франциск  Папа Франциск Франциск (на латински: Franciscus PP.), до избирането си Хорхе Марио Берголио – римски папа от 13 март обяви днес предстояща година, посветена на семейството, съобщи БТА.

Той посочи, че годината на семейството ще започне на 19 март, когато е петата годишнина от посланието му " Радостта от любовта ".

Документът, породил множество спорове, допуска възможността на разведени и сключили втори граждански брак вярващи да получават причастие, което предизвика критики и дори обвинения в ерес от консервативни католици.

Франциск изготви документа, след като събра епископи от целия свят да обсъдят как Католическата църква би могла по-добре да подходи към семейния живот на вярващите. Докато въпросът за разведените и встъпилите в повторен брак бе основният, който привлече вниманието по време на синода, дискусиите засегнаха и теми като еднополовите и други нетрадиционни семейства.

Франциск обяви годината на семейството при днешната си неделна проповед, която бе произнесена от студиото му, за да се предотврати събиране на хора на площад " Свети Петър " като част от мерките на Ватикана за борба с пандемията.

Папата предложи приятелски съвет на спорещите семейства, напомняйки им да казват " Извинете ме, благодаря и съжалявам ", както и никога да не завършват деня, без да са се помирили. " Защото Студената война на следващия ден е опасна ", предупреди Светият отец.
Всичко по тематиката: Епидемията ковид (COVID-19) 17422  Германия, Малта, Полша и Чехия започнаха имунизирането на здравни служащи и възрастни хора Германия, Малта, Полша и Чехия започнаха имунизирането на здравни служащи и възрастни хора  " АстраЗенека " е разкрила печеливша формула за резултатност на имунизацията против COVID-19  Словения затвори ски курорт, работил макар възбраната Словения затвори ски курорт, работил макар възбраната
Повече за Коронавирус
 corona най-ново: лесни стъпки: просто управление: eпидемия:
Източник: novini.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР