Паника сред жителите на Съдиево предизвика прекратяването на източването на

...
Паника сред жителите на Съдиево предизвика прекратяването на източването на
Коментари Харесай

Жителите на айтоско село са на нокти, звънят на 112 и да се молят да не стане най-страшното

Паника сред жителите на Съдиево предизвика прекратяването на източването на язовир „ Съдиево 1”, който се намира непосредствено над селото, съобщава Флагман.бг.,позовавайки се на притеснени граждани. Язовирът не е източван от дълго време, достигнал е максималния си капацитет, поради което е възможно да прелее.

Към днешна дата от водната инспекция са казали, че нивото на водоема е свалено с метър и това е напълно достатъчно за безопасността на хората, а до отливника има 3-4 метра. Според инспекцията регламентът е спазен и жителите не бива да се страхуват, стана ясно от думите на кмета на Съдиево Щерион Щерионов.

„ Не знам какъв е законовият норматив за язовири като нашия в Съдиево, вярвам на очите и опита си. Областната управа ми отговори, че язовирът е със свалено ниво и не крие опасност от преливане”, заяви кметът.

На въпроса дали оценява ситуацията като потенциално опасна, кметът отговори, че избягва да дава личното си мнение заради множеството нападки, които е получил.

Позовавайки се на свои източници, сайтът съобщава, че има бум на обажданията на телефон 112 във връзка с прекратеното оттичане на язовира.

ОЧАКВАЙТЕ ПОДРОБНОСТИ В БЛИЦ
Източник: blitz.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР