Пандемията промени незаконния пазар и търговците на кръв вече продават

...
Пандемията промени незаконния пазар и търговците на кръв вече продават
Коментари Харесай

Адвокат: Търговията с кръвна плазма за лечение на COVID-19 е престъпление

Пандемията промени незаконния пазар и търговците на кръв вече продават и плазма. Цената й достига до 5 000 лева, това показа разследване на Нова телевизия.

„ Това е изключително притеснително. Преливането на кръвна плазма не е панацея. Ако лекарите не са решили, че тя е необходима за някого това би било неправилно. Това лечение не е утвърдено и се базира само на проучвания. Важно е това да се знае от хората “. Това заяви адвокатът по медицинско право Мария Петрова.

Тя добавя, че Наказателният кодекс квалифицира този вид дейност като престъпление. От друга страна престъпление е и нарушаването на правилата по които се взима тази кръв или плазма.

„ Единственото в света проучване, което изследва ползите от кръвната плазма в борбата с COVID-19 не е показало значителни и достатъчно ефективни резултати. На сайта на Европейската комисия може да се види, че ползите от нейното прилагане все още се събират и проучват “, добавя Петрова.
Всичко по тематиката: Епидемията ковид (COVID-19) 17896  Аржентина с над 13 700 нови случая на заразяване с ковид за 24 часа Аржентина с над 13 700 нови случая на заразяване с ковид за 24 часа  4 мобилни екипа ще имунизират възрастните хора в домовете в София 4 мобилни екипа ще имунизират възрастните хора в домовете в София  Д-р Симидчиев с коментар за имунизациите и изборите Д-р Симидчиев с коментар за имунизациите и изборите
Повече за Коронавирус
 corona най-ново: лесни стъпки: просто управление: eпидемия:
Източник: novini.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР