Пандемичните цикли в исторически план са свързани с големи климатични

...
Пандемичните цикли в исторически план са свързани с големи климатични
Коментари Харесай

Историк: Епидемиите в историята винаги са били свързани с големите климатични промени и с войните

Пандемичните цикли в исторически план са свързани с големи климатични промени, каза в интервю за БТА историкът проф. Иван Лазаров - преподавател във Великотърновския университет " Св.Св. Кирил и Методий ".
Всичко по темата:Епидемията коронавирус (COVID-19) 4867
Той е дългогодишен ръководител на Катедрата по стара и средновековна история, както и на Научно- изследователския център " Търновска книжовна школа ".

Епидемиите от чума през средните векове са причина за намаляване на населението в Западна Европа, а това предизвиква остър дефицит на работна ръка, заради което цената на наемния труд се повишава, смята историкът.

Българска ваксина срещу SARS-CoV-2 разработват в БАН с финансова помощ от Франция

В народните вярвания черната болест е била особено отмъстителна към нечестни търговци, лихвари, разбойници, прелюбодейци, осквернили брачния чертог.

Във фолклора се е вярвало, че от чумата може да се спасиш и да я умилостивиш, ако къщата, дворът, кошарите и оборите бъдат почистени. С появата на чумата преставали и всякакви кражби, припомня той.
Всичко по тематиката: Епидемията ковид (COVID-19) 4867  За един ден в Германия са се заразили над 4100 души с новия ковид За един ден в Германия са се заразили над 4100 души с новия ковид  Починалите от COVID-19 във Франция надвишиха 12 хиляди души Починалите от COVID-19 във Франция надвишиха 12 хиляди души  42 нови инфектирани с ковид в Китай за последното денонощие 42 нови инфектирани с ковид в Китай за последното денонощие
Повече за Коронавирус
 corona най-ново: Вижте последните вести лесни стъпки: Как да се предпазим? просто управление: Какви са признаците? eпидемия: Коронавирус в България
Източник: novini.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР