От началото на разпространението на заразата от коронавирус германците вече

...
От началото на разпространението на заразата от коронавирус германците вече
Коментари Харесай

Германците промениха отношението си към САЩ заради кризата с COVID-19

От началото на разпространението на заразата от коронавирус германците вече не се отнасят толкова положително към САЩ, докато отношението им към Китай се подобрява, сочат резултатите от допитване, цитирани от Ройтерс, предаде БТА.
Всичко по темата:Епидемията коронавирус (COVID-19) 8166
В допитването с участието на 1000 германци, осъществено от " Кантар публик " за фондация " Кьорбер ", 73 процента от анкетираните са съобщили, че мнението им за САЩ се е влошило във връзка с настоящата здравна криза.

Само за 36 на сто от анкетираните отношението към Китай, откъдето започна разпространението на коронавируса, е станало по-негативно в резултат на пандемията.

Все пак, 71 процента подкрепят гледището, че Китай би трябвало да действа с по-голяма прозрачност при управлението на кризата, за да забави разпространението на епидемията.

Промяната в нагласите означава, че само 37 на сто от германците все още се обявяват за по-тесни връзки със САЩ, рязък спад от 50-те процента в допитване от септември 2019 г.

При предишното допитване за по-тесни връзки с Китай са били 24 на сто от анкетираните.

Скептицизмът на германците към САЩ расте, това е тревожна тенденция, която трябва да даде храна за размисъл на хората, които взимат политически решения от двете страни на Атлантика, каза Нора Мюлер - експерт по международни отношения във фондация " Кьорбер ".

Novini.bg ви дава възможност да следите актуалните данни за смъртоносния коронавирус в реално време:


Всичко по тематиката: Епидемията ковид (COVID-19) 8166  Полякиня на 103-години пребори с лекост ковид Полякиня на 103-години пребори с лекост ковид  Вълчев и Ананиев афишират по какъв начин ще работят ясли и детски градини Вълчев и Ананиев афишират по какъв начин ще работят ясли и детски градини  Затварят Спешното поделение на болничното заведение в Ямбол Затварят Спешното поделение на болничното заведение в Ямбол
Повече за Коронавирус
 corona най-ново: Вижте последните вести лесни стъпки: Как да се предпазим? просто управление: Какви са признаците? eпидемия: Коронавирус в България
Източник: novini.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР