Общинският съветник Георги Георгиев от ГЕРБ обяви, че Столичната община

...
Общинският съветник Георги Георгиев от ГЕРБ обяви, че Столичната община
Коментари Харесай

Общинар от София: 1 милион лева заделяме за бизнеса

Общинският съветник Георги Георгиев от ГЕРБ обяви, че Столичната община ще направи необходимото да подпомогне малкия и среден бизнес, пострадал заради ограниченията покрай коронавируса.
Всичко по темата:Епидемията коронавирус (COVID-19) 3625
Ще има Гаранционен фонд от 1 милион лева.

" Целта е да подпомогнем фирми, които да кандидатстват за кредити пред банки, за да запазят или продължат дейността си. Самият инструмен е нов, който да бъде приложен, защото обичайно банките избягват да дават необезпечени кредити ", коментира Георгиев.

Как София ще пребори кризата след COVID-19?

Той каза, че се обсъждат приоритетите и се прави анализ при актуализация на бюджета откъде могат да се пренасочат парите за икономическите мерки заради извънредното положение. Георгиев подчерта, че бюджетът е система от скачени съдове и трябва да се внимава откъде се взима.

" Трябва да преценим колко ще струват мерките и откъде ще дойдат парите, тъй като най-вероятно ще намалят приходите в общината ", посочи още той.

Столичният общински съвет обмисля промяна в правилника си, за да може да провеждат онлайн заседания и гласувания. Сред общинарите вече има един заболял с коронавирус. Калоян Паргов от БСП каза, че сред колегите има страх, защото има и такива с хронични болести. Нагласите срещу различните политически сили е да има обединение по отношение на необходимостта от икономически мерки в полза на столичани.
Всичко по тематиката: Епидемията ковид (COVID-19) 3625  Парното поевтинява приблизително с над 20% от през днешния ден Парното поевтинява приблизително с над 20% от през днешния ден  Дори в тежките времена испанците демонстрираха, че знаят по какъв начин да се забавляват Дори в тежките времена испанците демонстрираха, че знаят по какъв начин да се забавляват  27 хиляди работни места бяха съкратени в частния бранш на Съединени американски щати 27 хиляди работни места бяха съкратени в частния бранш на Съединени американски щати
Повече за Коронавирус
 corona най-ново: Вижте последните вести лесни стъпки: Как да се предпазим? просто управление: Какви са признаците? eпидемия: Коронавирус в България
Източник: novini.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР