Ново огнище на коронавирус този път в Костенец. Четирима души

...
Ново огнище на коронавирус този път в Костенец. Четирима души
Коментари Харесай

Затвориха детска градина в Костенец заради COVID-19

Ново огнище на коронавирус този път в Костенец. Четирима души от едно семейство са с положителни проби след направени PCR тестове. Десетки други контактни лица също са тествани, а детската градина в населеното място е затворена. Причината - заразената жена е работила там, информира Нова телевизия.
Всичко по темата:Епидемията коронавирус (COVID-19) 9681
Тя е била счетоводителка в детското заведение. Веднага щом е станало ясно, че жената е с положителна проба за коронавирус, градината е затворена и щателно дезинфекцирана. Заразени са нейният племенник, съпругата му и 1-годишното им дете.

„ На 19 юни при нас пристигна сигнал за 7 заразени лица на територията на община Костенец с първи положителни проби. След тази информация свиках заседание на Кризисния щаб, за да обсъдим какво да направим. Контактните лица на заразените са 50 човека. Вчера са взети 47 проби. Резултатите ще се готови до края на деня. Но до момента няма нищо притеснително”, обясни кметът на града Йордан Ангелов.

130 нови случаи на COVID-19 у нас

Директорът на детската градина Василка Стойчева обясни, че са взети проби на всички 25 членове на колектива.

„ Взети са всички мерки за дезинфекция на помещенията. Прави се сутрешен филтър на децата, които посещават детската градина. За момента те, както и персонала, са добре и нямат никакви симптоми на заболяване”, обясни тя.

При отрицателни резултати заведението ще отвори врати и ще работи нормално.
Всичко по тематиката: Епидемията ковид (COVID-19) 9681  Египет ще анулира нощния полицейски час от събота Египет ще анулира нощния полицейски час от събота  Близо 600 нови инфектирани с ковид и 19 смъртни случая на заболели от COVID-19 в Германия Близо 600 нови инфектирани с ковид и 19 смъртни случая на заболели от COVID-19 в Германия  Над 100 000 смъртни случая на инфектирани с ковид в Латинска Америка Над 100 000 смъртни случая на инфектирани с ковид в Латинска Америка
Повече за Коронавирус
 corona най-ново: Вижте последните вести лесни стъпки: Как да се предпазим? просто управление: Какви са признаците? eпидемия: Коронавирус в България
Източник: novini.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР