Не вярвам, че Николай Банев от затвора ще направи партия,

...
Не вярвам, че Николай Банев от затвора ще направи партия,
Коментари Харесай

Член на Евразийския клуб тръгна да защитава Банев, изкара го почти светец

" Не вярвам, че Николай Банев от затвора ще направи партия, както мафиотите командват своите подчинени на други места. Тези обвинения са отблъскващи. Няма смисъл да прави евразийска, русофилска партия. Това заяви в ефира на " Лице в лице " проф. Минчо Минчев - член на управителния съвет на Евразийския клуб относно открития телефон в килията на бизнесмена Николай Банев и разговорите, които той е провеждал от него.

Припомняме, че на нарочен брифинг зам.-главният прокурор Иван Гешев обясни подробно, че в
арестантската килия на Николай Банев е намерен телефон. Апаратът е бил укрит в кутия от сок и е използван за уреждане на политическо убежище на семейството му в Русия. Срещу това Банев е обещавал на лобисти да основе у нас Евразийска народна партия.

По думите на Гешев, комуникацията е няколкостотин страници с различни чатове. „ Предлага се в замяна образуване и ръководене на евразийска народна партия в България, които да защитава определени интереси не на българската държава, а да се лобира пред руската държава за политическо убежище на жена му – обвиняемата Банева, на децата му. Има комуникация с децата, които не са много щастливи от този факт, казват, че искат във Франция, не искат в Русия “, добави Гешев.

От своя страна Минчев се опита да защити Банев като зададе косвен въпрос на Гешев дали в България е криминален акт да се направи русофилска партия.

" Той знае ли какво означава " Евразия ". Тази идея възниква в София от 1922 година. От тук тръгва тази идея, която е алтернативна за идеята за Съветска Русия. Това е опит да се излезе по онова време извън клопката на царска Русия. Тази идея много бързо от политическа се превръща в научна ", добави той.

" От кога в България започва да се криминализира любовта към Русия? Русофилството в България не е изкоренено, това не можаха да го разберат. В България никога русофобството няма да преобладава. Може да бъде в телевизиите и в другите медии, но не и сред народа ", заяви гостът.

Относно хибридната война, за която говореше прокурор Иван Гешев, Минчев коментира: " Ох, боже. Нека този господин да вкара това нещо за хибридната война в съда. Какво означава хибридна война? В България 80% са русофили по социологически тест. Какво означава, когато дойде тук руски барет? Когато дойдат обаче сенатори в България и заповядват каква енергетика да имаме и нашите политици се огъват пред тях, каква война е тази? Хибридна, директна, медийна или? От къде накъде ще идват тук тези хора, за да ни съветват какво и как да правим. Ние сме по-стара държава от тях ", каза още Минчев.

По думите на Минчев Банев е нямал никакви политически амбиции да създава партия.

" Това е част от програмата на някоя друга партия. Банев искаше да направи едно просветно дружество и да популяризираме тази идея, затова направи този евразийски клуб. Защо да трябва да се откажем от Азия например? Няма русофилски клуб, има русофилско движение обаче ", завърши той.

Източник: blitz.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР