Надяваме се ГЕРБ да се вслушат и да променим правилника

...
Надяваме се ГЕРБ да се вслушат и да променим правилника
Коментари Харесай

Депутатите да останат без заплати при „неизвинени отсъствия“, предлага Волен Сидеров

Надяваме се ГЕРБ да се вслушат и да променим правилника на парламента така, че при отсъствие от работа да отпадне получаването на 1/3 от възнаграждението. Това каза председателят на ПГ на „ Обединени патриоти “ и лидер на ПП „ Атака “ Волен Сидеров пред журналисти в Народното събрание.

Сидеров изтъкна, че депутатите имат много добавки и уточни, че за ходене в комисии се получава допълнително заплащане. „ Отделно се дават на депутатите едни представителни пари, които не са малко на месец. В момента какви са правилата – когато не ходиш на работа по неуважителни причини, дори и когато не ходиш цял месец, получаваш 1/3 от брутната заплата и 1/3 от представителните пари “, каза той и уточни, че това най-вероятно надхвърля 1000 лв. Сидеров попита кой в България не ходи на работа и взима 1000 лв. „ Това е една нелоша заплата за българските стандарти. Ние искаме това да отпадне. Още 2013 г. „ Атака “ настояваше по същия начин при неходене на работа без причини, да не се получават никакви пари. Тогава БСП не го прие това и се стигна до този вариант – 1/3. Това от тогава стои, но беше по наше настояване. Сега със същото настояване ГЕРБ са основната политическа сила. Надяваме се те да се вслушат “, допълни още Сидеров.

Лидерът нас „ Атака “ коментира и изявления на депутати от БСП, които казват, че не взимали нищо. „ Не е вярно, да не заблуждават хората – 1/3, но взимат. Други казват, че не знаят каква заплата взимат, което също е доста неубедително и неоснователно. Не може да не знаеш какви пари взимаш “, заяви Сидеров. Той допълни, че ПП „ Атака “ е имала предложение за промяна в правилника за работа на Народното събрание, с които при неоснователни отсъствия да не се взима и 1/3 от възнаграждението.

„ Вече имахме такова предложение в срещата си с Цвета Караянчева, на обичайните съвети във вторник. Писмено не сме го представили, ще го представим. ГЕРБ поискаха няколко дни да помислят и да имат някакви съображения. Няма проблем да изчакаме няколко дни. Ако тази инициатива на БСП продължи с месеци, задължително трябва да въведем тези нови правила. Няма да е честно да не идват на работа “, каза още Сидеров. Според него новите правила трябва да се отнасят за всички депутати. Той посочи, че депутатите са обект на внимание с основание.

„ Има агенции, министерства, където взимат повече пари, но там е тихо като в храм. Затова ще започнем да привикваме министри, да ги изслушваме, малко да нарушим тишината в храма на министерствата и агенциите да видим какво правят. Мисля, че за българите това е важно, защото те винаги са гледали с интерес кой какво получава и защо ги получава “, каза Сидеров и подчерта, че големи заплащания трябва да се взимат за сериозна работа.

„ Ако сравним със западни стандарти тук нашите заплащания ще изглеждат неголеми, но за българските те са сериозни, затова да въведем този справедлив вариант “, допълни лидерът на „ Атака “. Според него този въпрос не трябва да се бави.
Източник: blitz.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР