Москва - руската столица и най-големият руски град - където

...
Москва - руската столица и най-големият руски град - където
Коментари Харесай

До два месеца в Москва ще започне масова ваксинация срещу новия коронавирус

Москва - руската столица и най-големият руски град - където е отчетен най-високият темп на разпространение на COVID-19 в страната, ще започне до два месеца масова ваксинация срещу болестта, съобщи днес кметът на града Сергей Собянин, цитиран от БТА.

" Ще започнем масова ваксинация на населението през декември-януари ", заяви кметът на сайта си. Той отбеляза, че в момента в Москва са хоспитализирани близо 10 000 души с COVID-19, като 1000 от тях са на апарати за обдишване. " Това е много голям брой ", посочи Собянин.

Кметът каза обаче, че би било " неприемливо и невъзможно " градът да се върне към карантинните мерки от пролетта, съсипали икономиката му. Оптималната стратегия е да се намери средният път между затварянето и пълния отказ от ограничителните мерки ", добави Собянин. През последната седмица се появиха " признаци, че разпространението на инфекцията е поставено под контрол " заяви кметът и добави, че 40 процента по-малко хора използват обществения транспорт.



Русия е на четвърто място в света по брой на заразени с коронавируса - общо 1,4 милиона инфектирани. Тя е първата страна, разработила и одобрила ваксина срещу инфекцията.

Ваксина " Спутник V " предизвика полемика в научните среди по света заради твърдения, че не е достатъчно добре изпитана. Руските здравни власти обаче не са съгласни с това мнение. Русия е регистрирала 15 982 нови случая на коронавирус за последното денонощие, което е нов рекорд от началото на пандемията, съобщи националният оперативен щаб за борба с инфекцията.

Предишният рекорд бе отчетен на 16 октомври - 15 150 души. Броят на починалите от COVID-19 за последното денонощие в страната нарасна със 179. Предишният ден те бяха 185. Общият брой на смъртните случаи достигна 24 366. Броят на излекуваните от COVID-19 в страната за последните 24 часа е 5328, с което общият брой на излекуваните от болестта достигна 1 075 904 души или 76 процента от заразените.

ви дава възможност да следите актуалните данни за смъртоносния коронавирус в реално време:

Всичко по тематиката: Епидемията ковид (COVID-19) 13496  Премиерът на Тунис разпореди налагането на полицейски час в страната Премиерът на Тунис разпореди налагането на полицейски час в страната  Министър Ангелов обясни за намаляването на карантината от 14 на 10 дни Министър Ангелов обясни за намаляването на карантината от 14 на 10 дни  Германец решил да си обезпечава съблюдаване на обществена отдалеченост с пикантен спрей Германец решил да си обезпечава съблюдаване на обществена отдалеченост с пикантен спрей
Повече за Коронавирус
 corona най-ново: лесни стъпки: просто управление: eпидемия:
Източник: novini.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР