Митрополит Наум призова миряните от Русенската епархия да бъдат отговорни

...
Митрополит Наум призова миряните от Русенската епархия да бъдат отговорни
Коментари Харесай

Русенският митрополит Наум с призив към миряните

Митрополит Наум призова миряните от Русенската епархия да бъдат отговорни и да се въздържат от посещения в църковните храмове за Великденските празници.
Всичко по темата:Епидемията коронавирус (COVID-19) 4928
" Нека онези християни, които имат съществена необходимост от приемане на св. причастие, предварително да уведомят за това своя енорийски свещеник, като изрично трябва да напомним, че св. причастие не е „ обичаен ритуал”, а християнски акт, към който трябва да се пристъпи след нужната подготовка и тайнството „ Изповед”, каза той.

" Обични в Господа братя и сестри, всички сме призвани да се съобразим с наложените изисквания от българското правителство, защото така ще защитим себе си и околните от разпространението на смъртоностната зараза, върлуваща из целия свят.

Църквата ще направи компромиси заради коронавируса, но няма да затвори храмовете

Нека бъдем разумни граждани и християни ", заяви митриполит Наум


Всичко по тематиката: Епидемията ковид (COVID-19) 4928  Код здраве: Стъпки и насоки по отношение на теста за ковид Код здраве: Стъпки и насоки по отношение на теста за ковид  Ердоган настоя за съответни ограничения против ковид на съвет на тюркоезичните страни Ердоган настоя за съответни ограничения против ковид на съвет на тюркоезичните страни  " Всички са уплашени " - пасажерите в метрото в Ню Йорк се пробват да съблюдават отдалеченост
Повече за Коронавирус
 corona най-ново: Вижте последните вести лесни стъпки: Как да се предпазим? просто управление: Какви са признаците? eпидемия: Коронавирус в България
Източник: novini.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР