Коронавирусът всъщност е творение на световните фармацевтични компании с цел

...
Коронавирусът всъщност е творение на световните фармацевтични компании с цел
Коментари Харесай

Коронавирусът е творение на фармацевтичните компании?

Коронавирусът всъщност е творение на световните фармацевтични компании с цел да се провокира паника и по този начин да бъде ускорена продажбата на милиони медикаменти, защитни маски и дезинфектанти.
Всичко по темата:Епидемията коронавирус (COVID-19) 2953
Поне такова мнение споделя един от потребителите на социалната мрежа ``Фейсбук``, в чиято публикация той е изнесъл данни от университета в Хамбург, според които смъртните случаи от коронавирус са над 14 600, докато смъртните случаи при обикновена настинка, малария, алкохол, цигари или рак са в пъти по-големи като брой.

,,В този момент 335 997 души са заразени с COVID-19, от които 250 000 са от Европа и Китай с общо население от над 1 млрд. и 700 млн. души. С други думи, ако наскоро не сте посещавали Китай или Европа, то вероятността да се заразите с коронавирус намалява с 84%. Все пак, ако случайно се инфектирате, трябва да вземете предвид това, че само 5% от потвърдените случаи приключват фатално. Така че, дори да се заразите с коронавирус, е по-вероятно да се излекувате успешно``, разсъждава потребителят.

В САЩ бе одобрен бърз тест за коронавирус, който дава резултат до пет минути

Той прави и съпоставка между SARS и COVID-19, посочвайки, че смъртността при първия вирус е била около 10%, докато при сегашния е не повече от 2% в инфектираните райони. В допълнение отбелязва, че смъртността от коронавируса при хората под 50-годишна възраст е едва 0.2%

,,Следователно, ако сте под 50 години и не живеете в Европа или Китай, много по-вероятно е да спечелите от лотарията, отколкото да се заразите с коронавирус``, обяснява потребителят в социалната мрежа.

,,Комарите убиват всеки ден по 2740 души, хора убиват средно по 1300 души всеки ден, а жертвите от змии са 137 души ежедневно. Пийте мултивитамини, поддържайте имунната си система и добра хигиена и не живейте в страх. Споделете, за да спрете паниката``, завърша той.
Всичко по тематиката: Епидемията ковид (COVID-19) 2953  Косово вкара нови ограничавания за придвижване от 17 до 6 часа поради ковид Косово вкара нови ограничавания за придвижване от 17 до 6 часа поради ковид  С 258 кревати за лекуване на COVID-19 разполагат лечебните заведения в Кюстендилска област С 258 кревати за лекуване на COVID-19 разполагат лечебните заведения в Кюстендилска област  Китайският град Ухан стартира да анулира ограничаващите ограничения върху придвижването на хора Китайският град Ухан стартира да анулира ограничаващите ограничения върху придвижването на хора
Повече за Коронавирус
 corona най-ново: Вижте последните вести лесни стъпки: Как да се предпазим? просто управление: Какви са признаците? eпидемия: Коронавирус в България
Източник: novini.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР